Ερευνητές θέλουν τα αυτόνομα να μαθαίνουν από τους ανθρώπους

Σχετικά άρθρα

autonomous

Με τα αυτόνομα αυτοκίνητα να απασχολούν όλο και περισσότερο κόσμο, μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Cornell της Νέας Υόρκης, αναπτύσσει ένα νέο σύστημα το οποίο ουσιαστικά εκπαιδεύει το αυτοκίνητο να οδηγεί όπως ένας άνθρωπος. Το σύστημα είναι παρόμοιο με αυτό του George Hotz και χρησιμοποιεί μια κάμερα και ειδικό λογισμικό, που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινηθεί μόνο του, ενώ “μαθαίνει” από τον τρόπο οδήγησης του οδηγού και λειτουργεί αντίστοιχα και αυτό.

Το σύστημα των ερευνητών συγκεντρώνει δεκάδες μετρήσεις, όπως η ταχύτητα, η θέση του GPS, ο προσανατολισμός της κεφαλής του οδηγού, αλλά και τον τρόπο που οδηγεί ο οδηγός, ώστε να εκπαιδεύει το αυτοκίνητο να μάθει να οδηγεί όπως ο άνθρωπος. Η ομάδα λέει πως έχει συλλέξει δεδομένα από 10 διαφορετικούς οδηγούς, που κάλυψαν περισσότερα από 1.000 μίλια (1610 χλμ) σε δρόμους εντός της πόλης, αλλά και σε αυτοκινητόδρομους, με το σύστημα πλέον να είναι σε θέση να προβλέπει ελιγμούς στον αυτοκινητόδρομο σε πραγματικό χρόνο, 3,5 δευτερόλεπτα πριν συμβούν. Σίγουρα είναι εντυπωσιακό, αλλά μένει να δούμε το πως θα μπορούν να προβλέπουν τα αυτόνομα αυτοκίνητα πιο λεπτούς ελιγμούς που συμβαίνουν στους πολυσύχναστους δρόμους μιας πόλης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...