Στον “πάγο” o διάδοχος του Lexus LFA. Η εταιρία θέλει αυτοκίνητα που “να κυκλοφορούν”

Σχετικά άρθρα

2012-Lexus-LFA-front-three-quarters-view

Η Lexus έχει αποδείξει με τα τελευταία μοντέλα της πως θέλει να κάνει μία γερή “ένεση” συναισθήματος στην γκάμα της. Όμως δεν γίνεται να αναφέρει την Lexus και να μην συνεχίσεις με τρία γράμματα… “L, F, A”. Κάθε φορά που κάνει οτιδήποτε η Ιαπωνική φίρμα, βρίσκεται κάποιος να ρωτήσει τι γίνεται με τον διάδοχο του ήδη θρυλικού supercar. Μην με παρεξηγείς, δεν το θεωρώ κακό, αφού πρόκειται για ένα μοντέλο που έκανε αίσθηση και άφησε ιστορία και ο κόσμος θέλει να μάθει για τα πλάνα της Lexus στην συγκεκριμένη, τρομερά niche κατηγορία.

Στην παρουσίαση του LC500h, το αφεντικό της Lexus Ευρώπης, Alain Uyttenhoven, δήλωσε:

Είναι πιθανό ότι μία μέρα θα κάνουμε άλλο ένα supercar αλλά κατά τη γνώμη μου, ένα super-high-end μηχάνημα δεν είναι αυτό που χρειαζόμαστε τώρα.

Αναρωτιέσαι γιατί; Ο Uyttenhoven λέει ότι “το πρόβλημα με αυτά τα αυτοκίνητα, είναι ότι καταλήγουν σε κάποιο garage και τα βλέπεις στους δρόμους”. Είναι λογικό και επίσης, είναι αλήθεια. Γι’ αυτό η Lexus θέλει να εστιάσει σε αυτό που ονομάζει “προσιτές επιδόσεις”. Σε αυτοκίνητα που ο κόσμος θα αγοράζει με βάση το συναίσθημα και όχι τη λογική και σε αυτοκίνητα που θα κυκλοφορούν στους δρόμους.

Για το μέλλον, ποιος ξέρει; Δεν λέω ότι δεν θα κάνουμε άλλο LFA. Απλά δεν ξέρω. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα σας εκπλήξουμε στο μέλλον με τα αυτοκίνητα που έχουμε στα πλάνα.

Περιμένουμε κύριε Uyttenhoven. Κάνατε καλή αρχή και περιμένουμε τη συνέχεια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πωλείται το Lexus LFA που ανήκε στον Mr. Bean

Ο ηθοποιός Rowan Atkinson, που έγινε ευρέως γνωστός για τον ρόλο του ως Mr. Bean, έχει μια μεγάλη συλλογή αυτοκίνητων και ανάμεσα τους βρισκόταν...