Volvo S60 - model year 2016

Η Volvo ανακοίνωσε την έκδοση T3 του S60 που φορά τον νέο 1.500αρη turbo κινητήρα βενζίνης. Ο κινητήρας ανήκει στην οικογένεια Drive-E, αποδίδει 152 άλογα με 25,5 χλγρμ ροπής από τις 1.680 έως τις 4.020 σ.α.λ, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε 8,6 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 210 χλμ/ώρα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται αποκλειστικά με το επίσης νέο αυτόματο κιβώτιο 6-σχέσεων, που ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Το κιβώτιο διαθέτει προγράμματα Sport και ECO+, βασίζεται στο 8άρι αυτόματο κιβώτιο των XC90, S90 και V90, διαθέτοντας την ίδια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου όπως και την ίδια υλοποίηση Start/Stop. Το βάρος του δεν ξεπερνά τα 80 κιλά, και κύριο χαρακτηριστικό του νέου κιβωτίου είναι οι πολύ γρήγορες και ανεπαίσθητες αλλαγές ταχυτήτων, ενώ προσφέρει και σειριακή λειτουργία, αν ο οδηγός θελήσει να πάρει ο ίδιος τον έλεγχο μέσω των paddles.

Volvo S60, interior detail

Η μέση κατανάλωσή του ανακοινώνεται στα 5,8 λίτρα/100 χλμ με το Volvo S60 T3 να προσφέρεται στην Ελλάδα στην έκδοση Kinetic με αρχική τιμή τα 23.400 ευρώ (με όφελος απόσυρσης και ειδικό προωθητικό πρόγραμμα). Η αντίστοιχη τιμή για το V60 T3 1.5 Auto είναι 24.900 ευρώ, ενώ το το S60 D4 με τον δίλιτρο κινητήρα diesel των 190 ίππων ξεκινά από τα 29.500 ευρώ με όφελος απόσυρσης.

Στις σχετικές ειδήσεις η Volvo ανακοίνωσε πως το 2015 είδε τα λειτουργικά της κέρδη να τριπλασιάζονται και να φτάνουν τα 700 εκατ. ευρώ. Το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά της Volvo που κατάφερε και πούλησε περισσότερα από 500.000 αυτοκίνητα, έχοντας βάλει ως στόχο τις 800.000 πωλήσεις ετησίως από το 2020 και έπειτα.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Volvo S60 T3 1.5 με 23.400 € και στάνταρντ αυτόματο κιβώτιο

  • Νέα έκδοση S60 T3 1.5 με τον καινούριο κινητήρα 1.498 κ.εκ. της Volvo και το επίσης  νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
  • Μεγάλη ιπποδύναμη, κορυφαία ροπή και state-of-the-art αυτόματο κιβώτιο χωρίς επιβάρυνση για ένα από τα best-sellers της ελληνικής αγοράς
  • Εντυπωσιακές επιδόσεις που συνδυάζονται με χαμηλή κατανάλωση
  • Προτεινόμενη τιμή λιανικής 23.400 € με όφελος απόσυρσης
  • Αντίστοιχα το V60 T3 1.5 διατίθεται από 24.900 €

Το Volvo S60 είναι ένα από τα best-sellers της ελληνικής αγοράς. Το μοντέλο των Σουηδών συναρπάζει με το design, την πολυτέλεια, την υψηλή τεχνολογία και την ασφάλεια που προσφέρει! Τώρα, η γκάμα του S60 – όπως αντίστοιχα και αυτή του V60 – γίνεται ακόμα πιο πλήρης καθώς εμπλουτίζεται με μία νέα, συναρπαστική έκδοση. Το premium σεντάν διατίθεται πλέον και με έναν ολοκαίνουριο, state-of-the-art κινητήρα βενζίνης 1.498 κ.εκ. και 152 ίππων. Εξωτερικά, τίποτα δεν προδίδει τη διαφορά στη νέα έκδοση του S60 παρά μόνο το σήμα με τον χαρακτηριστικό κωδικό Τ3 στο πίσω μέρος του μοντέλου. Αυτό, όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν στάσει, γιατί όταν ο κινητήρας τεθεί σε λειτουργία, ξεδιπλώνεται ο σπορτίφ χαρακτήρας του και ακόμα και ο πλέον αδαής παρατηρητής αντιλαμβάνεται ότι το συγκεκριμένο S60 διαθέτει περίσσεια ισχύος και προδιαθέτει ανάλογα!

Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος (turbo) κινητήρας έχει εξελιχθεί αποκλειστικά από τη Volvo και κατασκευάζεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο των Σουηδών στο Σέβντε (Skövde). Ανήκει στην οικογένεια Drive-E, των νέων τεχνολογικά προηγμένων κινητήριων συστημάτων της σουηδικής μάρκας. Είναι ίσως ο πρώτος κινητήρας της κατηγορίας του που συνδυάζει την υψηλή ισχύ με μέγεθος ροπής που συνήθως χαρακτηρίζει μόνο πετρελαιοκινητήρες (25,5 χλγρμμ. σε ευρύ πεδίο στροφών, 1.680-4.020 rpm).

Η Volvo προσφέρει το νέο κινητήρα με το επίσης ολοκαίνουριο αυτόματο κιβώτιο 6-σχέσεων, με το οποίο συνδυάζεται αποκλειστικά και το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου. Το εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων του S60 T3 βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο αυτόματο κιβώτιο 8-σχέσεων που χρησιμοποιεί η Volvo στα δίλιτρα μοντέλα της – ανάμεσά τους και το νέο XC90. Διαθέτει την ίδια ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου όπως και την ίδια υλοποίηση Start/Stop, που θεωρείται μία από τις καλύτερες της αγοράς. Παρότι είναι από τα ελαφρύτερα της κατηγορίας του, με το βάρος να μην ξεπερνάει τα 80 κιλά, αρκετά από τα επιμέρους εξαρτήματά του είναι ενισχυμένα, για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μικρότερες ανάγκες συντήρησης. Αυτό το τελευταίο σίγουρα αξίζει να επισημανθεί στη νέα γενιά αυτόματων κιβωτίων ταχυτήτων της Volvo. Με τις αλλαγές ταχυτήτων να πραγματοποιούνται στη βέλτιστη περιοχή στροφών και σε συνδυασμό με την έλλειψη συμπλέκτη που απαιτείται στα μηχανικά κιβώτια (και την απουσία φθοράς, συντήρησης και αλλαγής που αυτό συνεπάγεται), αφ’ ενός εξασφαλίζονται υψηλές επιδόσεις συνδυαστικά με χαμηλή κατανάλωση, αφ’ ετέρου διατηρείται πολύ χαμηλά το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου! Πόσω μάλλον, όταν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων στο S60 T3 προσφέρεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Το κύριο χαρακτηριστικό του νέου κιβωτίου είναι οι πολύ γρήγορες και ανεπαίσθητες αλλαγές ταχυτήτων ενώ φυσικά προσφέρει και σειριακή λειτουργία, αν ο οδηγός θελήσει να πάρει ο ίδιος τον έλεγχο. Να σημειωθεί επίσης ότι υπάρχει διαθέσιμη και sport λειτουργία, με τις αλλαγές ταχυτήτων να γίνονται σε υψηλότερο επίπεδο στροφών ενώ ανά πάσα στιγμή ο οδηγός μπορεί να επιλέξει να αλλάζει ταχύτητες ο ίδιος από paddles στο τιμόνι, τα οποία επίσης ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου, για επιπλέον ευκολία και μεγαλύτερο έλεγχο, παράλληλα με πιο συμμετοχική, σπορ οδήγηση!

Επιπρόσθετα, με επιλογή μέσω κουμπιού στην κεντρική κονσόλα, είναι δυνατή η λειτουργία ECO+ κατά την οποία το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εκτελεί τις αλλαγές σε χαμηλότερες στροφές, με στόχο τη μέγιστη οικονομία καυσίμου. Κατά την ECO+ λειτουργία, όταν το αυτοκίνητο κινείται χωρίς να πατάει ο οδηγός το πεντάλ του γκαζιού, το κιβώτιο αποσυμπλέκεται και οι στροφές του κινητήρα μειώνονται έως λίγο πάνω από το ρελαντί, για ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου. Το κιβώτιο ταχυτήτων συμπλέκεται και πάλι όταν πατηθεί το πεντάλ του γκαζιού ή του φρένου.

Ο συνδυασμός του συγκεκριμένου κινητήρα με το αυτόματο κιβώτιο αποδεικνύεται ιδανικός! Άφθονη ισχύς και επιδόσεις εξασφαλίζουν σπορ οδήγηση (επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, τελική 210 χλμ./ώρα) ενώ παράλληλα η κατανάλωση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (5,8 λίτρα/100 χλμ. σε μικτό κύκλο). Φυσικά, δεν λείπουν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που έχουν κάνει το Volvo S60 ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της κατηγορίας του. Ενδεικτικά, αξίζει κάποιος να σταθεί στο γνήσια σκανδιναβικό design, την κορυφαία τεχνολογία ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, την χρήση πολυτελών υλικών (ξύλο, δέρμα κλπ.), τα σπορ και πολύ άνετα καθίσματα, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, τις πολλές δυνατότητες συνδεσιμότητας και φυσικά το σύστημα City Safety, για αποτροπή συγκρούσεων σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Η Volvo Car Hellas, σε συνεργασία με το δίκτυο επίσημων διανομέων Volvo ανά την Ελλάδα, προσφέρει το S60 T3 1.5 με αυτόματο κιβώτιο στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Kinetic με 23.400 €, τιμή που περιλαμβάνει το όφελος απόσυρσης καθώς και ειδικό προωθητικό πρόγραμμα. Η αντίστοιχη τιμή για το V60 T3 1.5 Auto είναι 24.900 €. Αν κάποιος θέλει ένα S60 με ακόμα περισσότερη ισχύ, τότε αντίστοιχο πρόγραμμα «τρέχει» και για το S60 D4 με το δίλιτρο κινητήρα diesel, τους 190 ίππους και τα 40,8 χλγρμμ. ροπής, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 29.500 € με όφελος απόσυρσης.

[/learn_more]