Το νέο Ford Fusion αντιδρά στις λακκούβες! [w/video]

Σχετικά άρθρα

2017 Ford Fusion Sport

Σύμφωνα με την AAA, οι λακκούβες κοστίζουν στους Αμερικάνους περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο και η Ford αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. Οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια όμως οι μηχανικοί της Αμερικάνικης εταιρίας χρησιμοποίησαν αυτή την τεχνολογία όχι μόνο για να μειώνει τις κλίσεις στις στροφές ή να κάνει το αυτοκίνητο πιο άνετο, αλλά και για να προλαμβάνει τυχόν ζημιές λόγω λακκούβας! Και εγώ προσωπικά, τους λατρεύω γι’ αυτό!

Το σύστημα δουλεύει αναλύοντας δεδομένα από 12 διαφορετικούς αισθητήρες και ρυθμίζοντας ανάλογα με τα δεδομένα που λαμβάνει τις αναρτήσεις κάθε 2 msec. Όταν το σύστημα ανιχνεύσει την αρχή μίας λακκούβας, ο υπολογιστής δίνει εντολή στην ανάρτηση να προσαρμόσει την σκληρότητα της ώστε ο τροχός να μην πέσει πολύ βαθιά μέσα στην λακκούβα. Αυτό σημαίνει ότι οι δυνάμεις που ασκούνται στο ελαστικό, τη ζάντα, την ανάρτηση κλπ είναι σημαντικά μικρότερες απ’ ότι εάν η ανάρτηση δεν αντιδρούσε και ο τροχός έπεφτε ολόκληρος μέσα. Φυσικά, η πληροφορία για την λακκούβα μεταβιβάζεται και στην πίσω ανάρτηση.

https://youtu.be/YK3UuAuLI5s

Το Ford Fusion V6 Sport εξοπλίζεται με αυτό το σύστημα και γίνεται το πρώτο αυτοκίνητο της συγκεκριμένης κατηγορίας που διαθέτει κάτι τέτοιο. Κατά τα άλλα, το Fusion V6 Sport, κινείται από έναν biturbo Ecoboost V6 με χωρητικότητα 2.7 λίτρων που αποδίδει 325 άλογα και 474 Nm ροπής που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο και standard σύστημα τετρακίνησης.

ΠηγήYoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ford: Η Mustang έγινε 60 ετών και teasάρει την RTR

Την περασμένη Τετάρτη η Ford γιόρτασε τα 60α γενέθλια της Mustang και στο περιθώριο μιας εκδήλωσης που έγινε στο Charlotte της Βόρειας Καρολίνας, η...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...