Νέο εργοστάσιο της Tesla στη Κίνα;

Σχετικά άρθρα

tesla china

Η Tesla βρίσκεται σε αναζήτηση χώρου για τη κατασκευή ενός εργοστασίου της στη Κίνα, με κινεζικά μέσα να αναφέρουν πως στελέχη της, επισκέφτηκαν πρόσφατα την πόλη Suzhou, κοντά στη Σαγκάη, πραγματοποιώντας επαφές με τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, συζητώντας το κατά πόσο η Tesla θα μπορούσε να κατασκευάσει στη πόλη ένα εργοστάσιο.

Η Κινεζική νομοθεσία δεν επιτρέπει καμία εταιρία του εξωτερικού να κατασκευάσει μόνη της ένα εργοστάσιο στα εδάφη της, αλλά αυτό πρέπει να γίνει μέσω κοινοπραξίας με μια κινεζική εταιρία. Είναι νωρίς ακόμη να πούμε με βεβαιότητα πως η Tesla συμφώνησε στη δημιουργία εργοστασίου της στη Κίνα, ενώ κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι η εταίρος της.

Η Tesla δεν πηγαίνει όπως θα ήθελε από πλευράς πωλήσεων στη Κίνα, οδηγώντας στην εταιρία να απολύσει το 30% του προσωπικού της στην χώρα με τις περισσότερες πωλήσεις νέων αυτοκινήτων. Με την κυβέρνηση της Χώρας να θέλει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, δίνει κίνητρα στους κατοίκους για την αγορά ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων. Έτσι ο Elon Musk δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να πουλήσει χιλιάδες νέα Model S, Model X αλλά και Model 3 στη Κίνα και έτσι ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους της Κίνας, ώστε η Tesla να κατασκευάζει τοπικά τα μοντέλα της.

Σύμφωνα με τον Musk, αν αυτό τελικά η εταιρία του προχωρήσει στην κατασκευή ενός εργοστασίου στη Κίνα, τότε η τιμή των μοντέλων της Tesla θα μειωθεί κατά ένα τρίτο, μιας και δεν θα υπολογίζονται σε αυτά, τόσο το κόστος μεταφοράς, όσο και οι εισαγωγικοί δασμοί. Ο Musk εκτιμά πως μέχρι το 2030, περισσότερα από τα μισά νέα αυτοκίνητα που θα παράγονται στον κόσμο θα τροφοδοτούνται από μπαταρίες, με την Κίνα να απορροφά το μεγαλύτερο μερίδιο αυτών. Για το 2016 ο Musk εκτιμά πως η Tesla θα πουλήσει 5.000 αυτοκίνητα της στη Κίνα.

ΠηγήGlobal Times

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...