1.000 κιλά το βάρος των αυτόνομων μονοθέσιων του Roborace

Σχετικά άρθρα

roborace (1)

Οι υπεύθυνοι του Roborace αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος και το βάρος των αυτόνομων μονοθέσιων. Όπως γνωρίζεις, το πρωτάθλημα των αυτόνομων “μονοθεσίων” θα τρέχουν από τη σεζόν 2016/2017 στις ίδιες πίστες με τη Formula E, δύο ώρες πριν από το κάθε ePrix, με τη διάρκεια του δικού τους αγώνα να είναι στη μία ώρα.

10 ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, η κάθε μια με 2 αυτοκίνητα, τα οποία έχουν μήκος 4,8 μέτρων, πλάτος 2 μέτρων, με το μεταξόνιο να ανέρχεται στα 2,8 μέτρα. Το βάρος τους ανέρχεται τα 1.000 κιλά και θα εξοπλίζονται με το DRIVE PX2 της NVIDIA που συνδυάζει τα δεδομένα που λαμβάνουν 12 κάμερες, ραντάρ, λέιζερ και αισθητήρες υπερήχων, ώστε μέσω αλγορίθμων, να υπολογίζουν το περιβάλλον γύρω από το όχημα, για να δημιουργήσουν μια ακριβή αναπαράσταση του περιβάλλοντα χώρου, συμπεριλαμβανομένων στατικών και κινούμενων αντικείμενων.

roborace (2)

Τα μονοθέσια θα έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά και η μόνη παρέμβαση που θα επιτρέπεται είναι στο λογισμικό κομμάτι. Στόχος του πρωταθλήματος είναι η βοήθεια στην ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων δρόμου, μια τεχνολογία που οι κατασκευαστές θέλουν να βγάλουν στην παραγωγή τα επόμενα χρόνια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...