Βγαίνει στη σύνταξη ο σχεδιαστής της GM

Σχετικά άρθρα

Ed Welburn (1)

Ένας από τους σημαντικότερους, σύγχρονους σχεδιαστές, ο άνθρωπος που αφιέρωσε ολόκληρη την επαγγελματική του ζωή στην General Motors και όρισε σε πολύ μεγάλο βαθμό την εικόνα της, ο Ed Welburn, ανακοίνωσε ότι την 1η του Ιουλίου αποσύρεται από την ενεργό δράση.

Ο Welburn ξεκίνησε την καριέρα του ως ασκούμενος στην General Motors το 1971,ενώ δύο χρόνια αργότερα, βρήκε θέση στην ομάδα σχεδιασμού της Buick. Το 1975, μεταπήδησε στην Oldmobile, όπου και έμεινε μέχρι το 1996. Τότε, έγινε επικεφαλής σχεδιασμού στην Saturn. Το 2003, ανέλαβε καθήκοντα επικεφαλής του GM Design North America και το 2005 έγινε το μεγάλο αφεντικό του σχεδιαστικού τμήματος της GM παγκόσμια. Ο κατάλογος των αυτοκινήτων που φέρουν την σφραγίδα του, πραγματικά ατελείωτος. Αν θέλαμε να αναφέρουμε μόνο τα highlights, από το πιο πρόσφατο προς το παλαιότερο, έχουμε και λέμε:

Buick Avista concept, Opel GT concept, Chevrolet Corvette Stingray (C7), Opel Monza concept, Chevrolet Camaro 5ης γενιάς, Cadillac Ciel κ.ά. Το μεγαλύτερο του επίτευγμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το Oldmobile Aerotech concept που χάρη σε έναν υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο κινητήρα 2 λίτρων ( 900-1.000 άλογα αναλόγως της έκδοσης) και το εξαιρετικά αεροδυναμικό σχήμα του Welburn, έσπασε αρκετά ρεκόρ ταχύτητας τον Αύγουστο του 1987.

Πριν κλείσουμε, να αναφέρουμε ότι το κενό που θα αφήσει ο Ed Welburn με την αποχώρηση του, θα καλυφθεί από τον νυν επικεφαλής του International Design Center της GM, Michael Simcoe, αντιπρόεδρος σήμερα του τμήματος σχεδιασμού της GM. Έχει εργαστεί στην GM για 33 χρόνια και έπαιξε σημαντικό ρόλο στον σχεδιασμό των Buick LaCrosse, Chevrolet Camaro και Cadillac CTS.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η GM φεύγει από τα εμβληματικά της κεντρικά γραφεία

Από το 1996 η GM έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Renaissance Centre, στο ψηλότερο κτίριο του Ντιτρόιτ, αλλά η εταιρία εγκαταλείπει τον εμβληματικό...

Ford και GM εξετάζουν συνεργασίες για να ανταγωνιστούν τους Κινέζους

Τόσο η Ford όσο και η GM δήλωσαν πως εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασιών για τη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου να ανταγωνιστούν...