To VW Golf R400 ίσως παρουσιαστεί τους επόμενους δύο μήνες

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf R400 (2)

Έχουν περάσει δύο ολόκληρα χρόνια από τη στιγμή που η Volkswagen παρουσίασε το Golf R400 Concept στην έκθεση του Πεκίνου, και το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής του ίσως είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σε συνέντευξη του επικεφαλής επικοινωνίας της γερμανικής εταιρίας σε αυστραλιανό μέσο, ο Dominik Hoberg δήλωσε:

Μπορεί να υπάρχει μια έκπληξη που έρχεται.

Τίποτα δεν είναι επίσημο, αλλά στα πλαίσια του εορτασμού των 40 χρόνων του μοντέλου, ο Hoberg είπε ότι η “έκπληξη¨θα είναι κάτι γρήγορο και θα παρουσιαστεί τον Μάιο ή τον Ιούνιο, κάτι που σημαίνει ότι πιθανώς θα κάνει το ντεμπούτο του είτε στο Wörthersee είτε στο Goodwood Festival of Speed.

02-vw-golf-r400-concept-la-1

Το αυτοκίνητο έχει πιαστεί παλιότερα να κάνει δοκιμές εξέλιξης στο Nurburgring, και οι μέχρι σήμερα πληροφορίες λένε ότι το απόλυτο hot hatch των Γερμανών θα υιοθετεί τις σχεδιαστικές αλλαγές που θα φέρει το facelift της έβδομης γενιάς του Golf, όταν αυτό παρουσιαστεί. Η παραγωγή του θα περιοριστεί σε μικρό αριθμό, κάτι που σημαίνει ότι και η τιμή του θα είναι αρκετά τσιμπημένη. Τόσο, που λέγεται ότι θα ξεπερνάει αυτή του νέου Audi RS3 Sportback, το οποίο στη Γερμανία ξεκινάει από σχεδόν 53.000 ευρώ.

Η Volkswagen λέγεται ότι θα το ονομάσει Golf R420, ή  κάπως αλλιώς και θα αποδίδει κοντά στα 420 άλογα, με τις φήμες να το θέλουν να φορά τελικά μια βελτιωμένη έκδοση του 2,5-λιτρου TFSI του Audi RS3 και όχι τον 2.0-λίτρο TSI. Η κίνηση θα περνά στον δρόμο μέσω ενός 7-τάχυτου DSG κιβωτίου ταχυτήτων, που θα στέλνει τη κίνηση σε όλους τους τροχούς. Θα επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 3,9 δευτ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 280 χλμ/ώρα.

ΠηγήDrive.com.au

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr