8 ακραία πράγματα που δεν γνωρίζεις για την Rolls-Royce

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Εισαγωγή” ]

RollsRoyceBlackBadge3

H Rolls-Royce ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις πωλήσεις των Black Badge μοντέλων της, των πιο ακραίων εκδόσεων που έχει περάσει ποτέ στη παραγωγή και η βρετανική πολυτελής εταιρία μοιράζεται μαζί μας 8 ακραία πράγματα που δεν γνωρίζεις γι’αυτή και τα μοντέλα της.

[/nextpage]

[nextpage title=”Τρεις Dawn!” ]

RollsRoyceDawnBerkeleySquare1

Ξεκινάμε με έναν πλούσιο άνδρα ο οποίος ζήτησε να παραλάβει ταυτόχρονα τρεις Dawn. Αυτό θα συμβεί τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους στην αντιπροσωπεία της Rolls-Royce στο Λονδίνο.

Εννοείται πως θα είναι η πρώτη φορά που η αντιπροσωπεία θα παραδώσει τρία αυτοκίνητα της Rolls-Royce ταυτόχρονα.

RollsRoyceDawnBerkeleySquare2

[/nextpage]

[nextpage title=”Τσιχλόφουσκα” ]

Pink Rolls-Royce Ghost (3)

Συνεχίζουμε με μια ακραία Rolls-Royce από πλευράς χρωματικών επιλογών. Βλέπεις ο ιδιοκτήτης της ζήτησε από την Rolls-Royce να βάψει το αυτοκίνητο του σε κόκκινο χρώμα, ενώ στο εσωτερικό τοποθέτησε ροζ δερμάτινες επενδύσεις, με το χρώμα να προέρχεται από αυτό της τσιχλόφουσκας. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης έδωσε στην Rolls-Royce ένα T-Shirt του στα χρώματα που επέλεξε, ώστε η Rolls-Royce να του κάνει το αυτοκίνητο ακριβώς το ίδιο.

[/nextpage]

[nextpage title=”3 ώρες” ]

RollsRoyceDawnBerkeleySquare4

Πόσος χρόνος πιστεύεις πως απαιτείται για την παράδοση μιας Rolls-Royce; Τρεις ώρες κατά μέσο όρο θα σου πω! Κατά τη διάρκεια αυτή, ο ιδιοκτήτης μαθαίνει τα πάντα για το νέο του απόκτημα, ενώ στο τέλος παίρνει και ένα ιδιαίτερο δώρο, ειδικά κατασκευασμένο για το αυτοκίνητό του.

Και δεν είναι μόνο αυτή η διαδικασία παράδοσης του αυτοκινήτου, μιας και πριν από τις παραπάνω τρεις ώρες, οι άνθρωποι της Rolls-Royce ετοιμάζουν το αυτοκίνητο για περίπου πέντε ώρες, προτού το πρωτοπαρουσιάσουν στον πελάτη.

[/nextpage]

[nextpage title=”45 κιλά χρώμα” ]

rolls royce paint

Για να βαφτεί μια Rolls-Royce απαιτούνται συνολικά επτά ημέρες! Τόσος χρόνος χρειάζεται για να εφαρμοστούν πέντε στρώματα χρώματος από τα ρομπότ. Είναι το μόνο μέρος της παραγωγής που εμπλέκονται ρομπότ, μιας και όλη η υπόλοιπη κατασκευή κάθε Rolls-Royce γίνεται στο χέρι. Τα πέντε στρώματα βαφής απαιτούν κάτι παραπάνω από 45 κιλά χρώματος, που στα δύσκολα προσβάσιμα σημεία του αμαξώματος, η βαφή εφαρμόζεται με το χέρι.

[/nextpage]

[nextpage title=”Spirit of Ecstacy” ]

BlackBadgeFlyingLady

Το Spirit of Ecstacy είναι το αγαλματίδιο-σήμα κατατεθέν πάνω στη γρίλια των Rolls-Royce. Η δημιουργία του Charles Sykes, ενός Άγγλου καλλιτέχνη που παρουσιάστηκε στο κοινό στις 6 Φεβρουαρίου του 1911. Ένα τέτοιο στολίδι όμως, δημιουργεί δύο σημαντικά προβλήματα.

Πρώτον, δεν πληροί τα σύγχρονα standards ασφάλειας πεζών επειδή αποτελεί κίνδυνο τραυματισμού. Δεύτερον, κουβαλά έναν τεράστιο στόχο για οποιοδήποτε κλεφτρόνι. Οπότε, έπρεπε να βρεθεί λύση.

gallery-1448308648-roa120115dpt-boot-dissected-01

 

Η λύση που έδωσε η Rolls-Royce, είναι ο μηχανισμός που βλέπεις στις φωτογραφίες. Ένα κομψό συνονθύλευμα αισθητήρων, κινητήρων, πλαστικού και μετάλλων που ζυγίζει 3,3 κιλά και κοστίζει €3.000 στην ασημένια εκδοχή, ενώ μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 8.500 ευρώ αν το Spirit of Ecstacy είναι επιχρυσωμένο.

gallery-1448308598-roa120115dpt-boot-dissected-02

Ο μηχανισμός αυτός, αποτελούμενος από 24 μέρη, επιτρέπει στο αγαλματίδιο να αποσύρεται στα ιδιαίτερα διαμερίσματα κάθε φορά που ο οδηγός σβήνει τον κινητήρα ή σε περίπτωση σύγκρουσης. Μία λύση σε δύο προβλήματα που έχει κάποιος μόνο αν έχει Rolls-Royce… η πεμπτουσία των “first world problems” αλλά όπως και να έχει, ενδιαφέρον…

[/nextpage]

[nextpage title=”Ηχοσύστημα” ]

RollsRoyceBlackBadge2

Τα αυτοκίνητα της Rolls-Royce είναι από τα πιο ήσυχα αυτοκίνητα στο εσωτερικό, λόγω της άριστης ηχομόνωσης, αλλά όποιος ιδιοκτήτης επιθυμεί “φασαρία”, η RR μπορεί να τοποθετήσει ένα ηχοσύστημα 1.300 Watt, με 18 ηχεία, τα οποία είναι τόσο “εξαντλητικά συντονισμένα” με το εσωτερικό, που ένας εσωτερικός σχεδιαστής της εταιρίας, θα πρέπει να πάρει την άδεια από τον μηχανικό που τοποθέτησε το ηχοσύστημα, προτού κάνει την οποιαδήποτε τροποποίηση στον σχεδιασμό της καμπίνας.

[/nextpage]

[nextpage title=”Άστρα” ]

RollsRoyceBlackBadge6

Η Rolls-Royce μπορεί να σου προσφέρει τον ουρανό με τ’άστρα. Όχι δεν είναι κάποιο λογοπαίγνιο, αλλά η πραγματικότητα. Μάλιστα είναι η πιο δημοφιλής επιλογή των κατόχων της. Το “Starlight Headliner” όπως το ονομάζει η RR, κοστίζει πάνω από 12.000 ευρώ, με τους επιβάτες να απολαμβάνουν τον φωτιζόμενο ουρανό της RR τους.

Υπάρχουν περισσότερα από 1.340 φώτα οπτικών ινών, συνολικού μήκους καλωδίωσης 2 χιλιομέτρων, με την Rolls-Royce να μπορεί να κάνει το Starlight Headliner να δείχνει όποιον αστερισμό θελήσεις, ενώ μέσω του τοπικού παρατηρητηρίου, θα βεβαιωθείς πως αυτός είναι 100% ακριβείς.

RollsRoyceInspiredbyMusic2

[/nextpage]

[nextpage title=”12 ετών” ]

RollsRoyceDawnBerkeleySquare3

Ο νεότερος πελάτης της Rolls-Royce ήταν ένα παιδί από την Ταϊβάν, ηλικίας μόλις 12 ετών που παρήγγειλε μια Phantom. Ο νεότερος πελάτης της αντιπροσωπείας της Rolls-Royce Motor Cars στο Λονδίνο, η αντιπροσωπεία που ήδη μετρά περισσότερες από 1.000 πωλήσεις μοντέλων της Rolls-Royce, ήταν 21 ετών και παρήγγειλε την one-off Rolls-Royce Wraith Inspired by Film.

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr