H Google πατεντάρει τρόπο ανίχνευσης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας

Σχετικά άρθρα

Google patents turn signal detector for autonomous cars

Η Google πρόσφατα προχώρησε στην κατοχύρωση ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας που περιγράφει τον τρόπο που τα αυτόνομα οχήματα της θα ανιχνεύουν την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας άλλων αυτοκινήτων, και το πως θα αντιδρούν στις πληροφορίες αυτές.

Στην πατέντα περιγράφεται το πως μια κάμερα ανιχνεύει την κίνηση μπροστά από το αυτοκίνητο και ανιχνεύει τον τρόπο που ταλαντώνεται το φως στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Έτσι το λογισμικό είναι σε θέση να καθορίσει αν έχει ανάψει το φλας ενός αυτοκινήτου, με το αυτόνομο αυτοκίνητο να αντιδρά αναλόγως. Η Google πρόσφατα ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις πόλεις στις οποίες κάνει δοκιμές στα αυτόνομα οχήματά της, καθώς θα κάνει δοκιμές και στο Phoenix, της Arizona. Το Phoenix προστίθεται στη λίστα των πόλεων, καθώς ο αμερικάνικος κολοσσός κάνει ήδη δοκιμές στο Mountain View της California, στο Austin του Texas και στο Kirkland της Washington.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...