Η LG Chem ανοίγει εργοστάσιο μπαταριών στην Πολωνία

Σχετικά άρθρα

3m-lg-chem-electric-car-battery-e1443985207617

Με την ευρωπαϊκή αγορά των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων να βρίσκεται σε άνθηση, η ζήτηση από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για μπαταρίες ολοένα και αυξάνεται. Αυτές κατασκευάζονται από τρίτες εταιρίες, εκτός από την Tesla που τις φτιάχνει η ίδια, με την νοτιοκορεάτικη LG Chem να είναι από τις μεγαλύτερες του χώρου, καθώς προμηθεύει με συστοιχίες μπαταριών 25 εταιρίες, μεταξύ των οποίων η VW, η Audi, η Volvo, η Renault, η GM κλπ.

LG Chem Holland plant

Γι’αυτό και σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών, έτσι ώστε να καλύψει την ζήτηση από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Αυτό θα χτιστεί στην πόλη Wroclaw της Πολωνίας, και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι έτοιμο πριν το τέλος του 2017.  Θα έχει παραγωγική δυνατότητα 229.000 μπαταριών ετησίως, κάνοντας το, το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο της εταιρίας, μετά από το αντίστοιχο στη Κίνα.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...