Συνεχίζονται οι δοκιμές του νέου τουμπανιασμένου Toyota Yaris WRC

Σχετικά άρθρα

Toyota_Yaris_WRC_tests_03

Είναι αναπόφευκτο ότι θα διαβάσεις πολλές τη λέξη “τούμπανο” για τα νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WRC, καθώς αυτά συμμορφώνονται στους νέους κανονισμούς που θα ισχύουν από το 2017, και φαίνονται πραγματικά ότι θα θυμίζουν κάτι από τα “τέρατα” του Group B.

Η Toyota εντοπίστηκε να συνεχίζει τις δοκιμές του Yaris WRC πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις της Toyota Gazoo Racing στην κεντρική Φινλανδία, με τον τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Tommi Makinen να επιβλέπει την επιστροφή του Ιάπωνα κολοσσού στο WRC μετά από απουσία 17 χρόνων, και τον Φιλανδό να δηλώνει πρόσφατα από τη θέση του επικεφαλής της Toyota Gazoo Racing:

Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με τις δοκιμές. Όλα πάνε πολύ καλά. Οι δοκιμές για εμάς δεν θα σταματήσουν από εδώ και πέρα. Συγκεντρώνουμε όσα περισσότερα δεδομένα μπορούμε και παρακολουθούμε με προσοχή όλους τους τομείς.

Toyota_Yaris_WRC_tests_02

Μέχρι στιγμής το υπό εξέλιξη Toyota Yaris WRC έχει γράψει πάνω από 1.600 χιλιόμετρα δοκιμών, κάτι που δίνει το δικαίωμα στην ομάδα να εστιάσει την προσοχή της στον τομέα της απόδοσης. Προς το τέλος του μήνα θα συνεχιστούν οι δοκιμές σε χωμάτινες ειδικές διαδρομές του ευρωπαϊκού νότου, ενώ θα ακολουθήσουν και αντίστοιχες στην άσφαλτο.

Toyota_Yaris_WRC_tests_01

Υπεύθυνη για την εξέλιξη του αυτοκινήτου είναι η Gazoo Racing WRC, με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας να είναι Έλληνας. Ανακοινώσεις για ονόματα οδηγών δεν υπάρχουν ακόμα, αλλά από τη στιγμή που οι υπάρχοντες οδηγοί του WRC έχουν ήδη συμβόλαιο με κάποια ομάδα, και οι Sebastien Ogier και Kris Meeke να φέρεται να έχουν αρνηθεί να συνεργαστούν με την ιαπωνική εταιρία, η εύρεση των κατάλληλων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ο μόνος οδηγός επιπέδου WRC που είναι διαθέσιμος είναι ο Mikko Hirvonen, αλλά μάλλον θα αποτελέσει τον δοκιμαστή της ομάδας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Ogier νικητής στο Rally Κροατίας

Ο Sebastien Ogier άρπαξε την νίκη στο Rally Κροατίας, αφού κατάφερε σήμερα από την τρίτη θέση να ανέβει στην πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...