15 νέες McLaren σε 6 χρόνια

Σχετικά άρθρα

mclaren logo

Η McLaren μέσα σε βάθος 6ετίας θα επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ ώστε να περάσει στη παραγωγή 15 νέα μοντέλα έως το 2022, με περισσότερα από τα μισά να είναι υβριδικά. Αυτό έκανε γνωστό ο CEO της βρετανικής εταιρίας, Mike Flewitt που συμπλήρωσε πως σημαντικό μέρος των 1,3 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη νέων κινητήρων, μιας και τόνισε, η εταιρία του πρέπει να μειώσει τον μέσο όρο εκπομπών CO2 στα περίπου 121 γρ/χλμ, κάτι που στον κύκλο NEDC αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 5 λίτρα/100 χλμ.

Οι φήμες θέλουν την McLaren να ετοιμάζει έναν νέο υβριδικό V6 κινητήρα, με τον τωρινό V8 να συνεχίζει να υπάρχει στη γκάμα της εταιρίας. Όπως είπε ο Flewitt, τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για την επένδυση δεν θα προέρχονται από τους επενδυτές, αλλά από τα έσοδα της εταιρίας, με την McLaren να έχει επενδύσει μέχρι σήμερα το 25% των κερδών της, για την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Παρά την σημαντική αυτή επένδυση, η McLaren παραμένει κερδοφόρα εταιρία και δεν χρειάζεται να ρωτά τους επενδυτές και τους μετόχους όταν χρειάζεται χρηματοδότηση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...