Τα αυτόνομα της Google θα κορνάρουν όπως οι άνθρωποι

Σχετικά άρθρα

google autonomous car

H Google στην μηνιαία ενημέρωση της για το αυτόνομο πρόγραμμα αυτοκινήτων της, μας ενημερώσει πως στόχος της είναι να διδάξει τα αυτόνομα αυτοκίνητά της να κορνάρουν ακριβώς όπως οι άνθρωποι. Σύμφωνα με την Google, το 94% των ελαφριών ατυχημάτων προκαλούνται από ανθρώπινο λάθος, με τα αυτόνομα αυτοκίνητα να συμβάλλουν στην μείωση των ατυχημάτων αυτών.

Η εταιρία δηλώνει πως έχει αναπτύξει ένα λογισμικό που αναγνωρίζει το πότε ένας άνθρωπος πατάει την κόρνα του αυτοκινήτου, ενώ μπορεί να διακρίνει το πότε ο οδηγός πατά την κόρνα για να προειδοποιήσει κάποιον και το πότε για άλλους λόγους. Έτσι διεξήγαγε δοκιμές κατά τις οποίες τα αυτόνομα αυτοκίνητά της ενεργοποιούσαν την κόρνα, η οποία ακουγόταν μόνο στο εσωτερικό του οχήματος για να μην μπερδεύονται οι οδηγοί των άλλων αυτοκινήτων. Κάθε φορά που το αυτοκίνητο ενεργοποιούσε την κόρνα, οι “οδηγοί” της Google, αξιολογούσαν αν η ενεργοποίηση ήταν σωστή, έτσι ώστε να τελειοποιηθεί το λογισμικό.

Όπως λέει η Google, τα αυτόνομα αυτοκίνητά της θα κορνάρουν διαφορετικά αναλόγως με την περίσταση, ενώ υπόσχεται πως αυτά θα είναι “ευγενικά, διακριτικά και θα κορνάρουν μόνο ώστε να γίνει η οδήγηση ασφαλέστερη για όλους.”

ΠηγήGoogle

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...