Διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες της Porsche Panamera

Σχετικά άρθρα

2017_Porsche_Panamera_leaked06

Μέχρι σήμερα μόνο το πίσω μέρος της νέας Porsche Panamera δεν είχαμε δει ξεκάθαρα, και μετά από ακόμα μια διαρροή δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι την επόμενη Τρίτη, που θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου, για να το δούμε.

Το γερμανικό πολυτελές αυτοκίνητο, όπως προκύπτουν από τις φωτογραφίες, διαθέτει μια εξελικτική σχεδίαση, με χαμηλότερο μπροστά μέρος, κεκλιμένη γραμμή οροφής, LED φωτιστικά σώματα και αεραγωγούς στα φτερά, με το πίσω μέρος να έχει αρκετά κοινά με την 911.

2017_Porsche_Panamera_leaked01

Στο εσωτερικό υπάρχει μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, λιγότερα φυσικά κουμπιά, διπλές ποτηροθήκες, τριάκτινο τιμόνι, με τον πίνακα οργάνων να διαθέτει ένα κεντρικά τοποθετημένο αναλογικό όργανο του στροφόμετρου, και ένθεν αυτού δύο ψηφιακές οθόνες για όλες τις υπόλοιπες ενδείξεις, μέσα σε στρόγγυλα περιγράμματα.

2017_Porsche_Panamera_leaked04

Το παγκόσμιο ντεμπούτο της νέας Panamera θα γίνει στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017. Η Porsche αναφέρει ότι η Panamera θα εξίσου γρήγορη με την Carrera GT στο Nurburgring και θα κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα MSB του VW Group, την ίδια πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει και η Bentley ώστε να κατασκευάσει την επόμενη, τρίτη γενιά, της Continental.

2017_Porsche_Panamera_leaked02

Η νέα πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει αυτοκίνητα με τον κινητήρα τοποθετημένο στον μπροστά άξονα και τη κίνηση στον πίσω, με το σύστημα μετάδοσης να βρίσκεται κοντά στο μπροστά διαχωριστικό διάφραγμα, έτσι ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ισορροπία και καλύτερος χειρισμός μέσα στις γρήγορες καμπές. Η MSB πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από χάλυβα υψηλής αντοχής και αλουμίνιο, κάνοντας τη νέα Panamera ελαφρύτερη κατά 90 κιλά από τη τωρινή γενιά, με το βάρος της να κυμαίνεται μεταξύ 1.800-1.900 κιλών.

2017_Porsche_Panamera_leaked05

Τα τέσσερα καθίσματα της είναι τοποθετημένα χαμηλά, έτσι ώστε το αυτοκίνητο να έχει χαμηλό κέντρο βάρους, το οποίο βελτιώσει τη οδική συμπεριφορά, με το μειωμένο βάρος να συμβάλει επίσης και στο να μειωθεί η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2.

2017_Porsche_Panamera_leaked03

Οι πληροφορίες λένε θα προσφέρεται είτε ως πισωκίνητη είτε ως τετρακίνητη και θα εξοπλιστεί με αρκετά ηλεκτρονικά συστήματα του VW Group και μηχανικά θα φορά μια γκάμα V6 και V8 κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου, ενώ θα υπάρχει και plug-in υβριδική έκδοση, αλλά όχι ηλεκτρική. Η νέα Panamera σύμφωνα με τις φήμες θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Ο βασικός λόγος είναι ότι μέχρι σήμερα, λίγοι είναι αυτοί οι ιδιοκτήτες της Panamera που επιλέγουν την 4-πορτη Porsche με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Επίσης η νέα γενιά της Panamera θα διαθέτει ένα νέο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης το οποίο θα βελτιώνει τη μέση κατανάλωση του αυτοκινήτου. H παραγωγή της θα ξεκινήσει στο εργοστάσιο της Λειψίας, με την Porsche να προσφέρει την Panamera και σε Shooting Brake και cabrio με μαλακή και σκληρή (hardtop) οροφή.

Πηγήcn2che

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...