Ο Adrian Hallmark, ο νέος CEO της Bentley, σε πρόσφατη συνέντευξή του ξεκαθάρισε πως η βρετανική εταιρία δεν θα βγάλει στην αγορά ένα νέο σπορ μοντέλο, κάτι που σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσουμε το πανέμορφο EXP 10 Speed ​​6.

O Hallmark είπε πως η εταιρία του πρέπει να εστιάσει στην αύξηση των κερδών της και γι’αυτό θα βγάλει στην αγορά ένα νέο SUV, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από την Bentayga. Όπως τόνισε, η αγορά των σπορ μοντέλων δεν έχει ανακάμψει ακόμη από την ύφεση, ενώ ο δημογραφικός αγοραστής τους έχει όλο και μεγαλύτερη ηλικία χρόνο με τον χρόνο, μιας και οι νέοι αγοραστές δεν στρέφονται σε αυτά.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 η Bentley παρουσίασε ζημιές περίπου 80 εκατ. ευρώ, κάτι που μεταφράζεται σε χασούρα 17.000 ευρώ ανά κάθε αυτοκίνητο που πούλησε. Ο Hallmark πρόσθεσε πως η εταιρία του πρέπει να στραφεί πλέον στα plug-in υβριδικά σύνολα και να προσφέρει στην αγορά προτάσεις αντίστοιχες με αυτές της Porsche σε Panamera και Cayenne. Στόχος είναι να πουλά ετησίως 15.000 με 20.000 αυτοκίνητα, νούμερο πολύ μεγαλύτερο από το σημερινό της ρεκόρ των 11.300 μονάδων