Ένταλμα σύλληψης για τον επικεφαλής της VW στη Νότιο Κορέα λόγω Dieselgate

Σχετικά άρθρα

vw logo volkswagen logo (2)

Το δικαστήριο της Νοτίου Κορέας, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον επικεφαλής της Volkswagen στη χώρα, λόγω του Dieselgate.

Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που στέλεχος της VW συλλαμβάνετε από τις αρχές λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης εκπομπών ρύπων. Στη Γερμανία ερευνάται ο πρώην CEO της VW, Martin Winterkorn, με την αγορά της Νοτίου Κορέας, να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ασίας, σε ότι έχει να κάνει με τα diesel αυτοκίνητα, μετά την Ινδία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του δικαστηρίου, ο επικεφαλής της Volkswagen της Νοτίου Κορέας κατηγορείται για πέντε αδικήματα, ανάμεσά τους και το αδίκημα της παραποίησης εγγράφων και της παραβίασης του νόμου της ποιότητας του αέρα. Εκπρόσωπος της VW Νοτίου Κορέας αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Η Νότιος Κορέα έχει ακολουθήσει μια ιδιαίτερα σκληρή γραμμή κατά της αυτοκινητοβιομηχανίας, υποβάλλοντας μήνυση εναντίον δύο ακόμη στελεχών της, ενώ της έχει υποβάλλει πρόστιμο σχεδόν 10,75 εκατ. ευρώ, διατάσσοντάς την να ανακαλέσει 125.522 αυτοκίνητά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...