Αισιόδοξος ο Alonso για την Αυστρία

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso

Μετά από τρεις συνεχόμενους αγώνες εντός της βαθμολογούμενης 10άδας, η McLaren είχε μηδενική συγκομιδή βαθμών στον τελευταίο αγώνα, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Ο Fernando Alonso γνώρισε την εγκατάλειψη στον 42ο γύρο και ο Jenson Button τερμάτισε στην 11η θέση, 20 δευτερόλεπτα μακριά από τον 10ο Felipe Massa.

Οι μεγάλες ευθείες της χάραξης δεν ταίριαζαν στην MP4-31, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την απόδοση του κινητήρα. Επόμενος σταθμός είναι το Red Bull Ring της Αυστρίας, μια πολύ διαφορετική πίστα, γεγονός που γεννά ελπίδες στη βρετανική ομάδα. Ο Alonso θεωρεί ότι τα χαρακτηριστικά της πίστας ταιριάζουν πολύ καλύτερα στο μονοθέσιο, ωστόσο επισημαίνει ότι θα πρέπει πρώτα να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και να τερματίσει τον αγώνα.

Η πίστα είναι πολύ πιο μικρή από το Μπακού, αλλά παραμένει δύσκολη, επειδή δεν μπορείς να κάνεις λάθη. Ο γύρος διαρκεί λιγότερο από 70 δευτερόλεπτα, κάτι που συμπιέζει το grid και υπάρχουν μόνο λίγα δέκατα διαφοράς μεταξύ των σειρών της εκκίνησης. Για να είσαι γρήγορος, πρέπει να έχεις καλή πρόσφυση και αεροδυναμική απόδοση, κάτι που έχουμε.

Γι’ αυτό κι ελπίζω πως μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί απ’ ό,τι στο Μπακού. Κι ελπίζω ότι θα έχω μεγαλύτερο αγώνα απ’ ό,τι πέρυσι, όταν και ο αγώνας τελείωσε στον πρώτο γύρο.

ΠηγήMcLaren

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...