GP Αυστρίας 2016: Πρόλογος

Σχετικά άρθρα

F1 Austria

Μετά από τον εξαιρετικά ανιαρό αγώνα στο Μπακού, ανάμεσα στα κτίρια, οι οπαδοί της Formula 1 ανυπομονούμε για κάτι πολύ πιο θεαματικό, σε μία πραγματική πίστα. Ο 9ος γύρος του φετινού πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στο Red Bull Ring ή το παλιό A1 Ring, το οποίο έχει περάσει στα χέρια της Red Bull, με την αυστριακή ομάδα να αναλαμβάνει την επιστροφή της πίστας στο πρόγραμμα, το 2014.

Το σερί του Lewis Hamilton διακόπηκε από τον Nico Rosberg, ο οποίος άνοιξε τη διαφορά στους 24 βαθμούς, μετά από ένα πρόβλημα στον κινητήρα του Βρετανού. Ο Γερμανός είναι αυτός που έχει κερδίσει τον αγώνα το 2014 και το 2015, έτσι ο Hamilton θέλει να σταματήσει τον team-mate του, προκειμένου να μειώσει ξανά τη διαφορά.

Η πίστα αποτελείται από μόλις 9 στροφές, ενώ η ολοκλήρωση ενός γύρου γίνεται σε λιγότερο από 70 δευτερόλεπτα, τουλάχιστον στις κατατακτήριες. Η Red Bull επιδιώκει μια καλή εμφάνιση μέσα στην πατρίδα της, ενώ η Ferrari θέλει να επιστρέψει στη διεκδίκηση των νικών. Οι διαθέσιμες γόμες είναι οι τρεις πιο μαλακές (υπέρ-μαλακή, πολύ μαλακή και μαλακή).

Πέρυσι, νικητής αναδείχθηκε ο Rosberg, με τους Hamilton και Massa να βρίσκονται μαζί του στο βάθρο. Ο αγώνας, μάλιστα, σημαδεύτηκε από το ατύχημα των Fernando Alonso και Kimi Raikkonen, όταν ο πρώτος ανέβηκε στο μονοθέσιο του δεύτερου, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα