Προσπάθειες αποδυνάμωσης του ρόλου του CEO της Tesla

Σχετικά άρθρα

drive-50-business-elon-musk-art

Η ανακοίνωση της επιθυμίας εξαγοράς της Solar City από την Tesla τάραξε τα νερά στην τελευταία και έφερε στην επιφάνεια τη δυσαρέσκεια που υπάρχει απέναντι στον CEO Elon Musk. Έτσι λοιπόν ο Όμιλος Επενδυτών CtW, που κρατάει 200.000 μετοχές αξίας $42 εκατομμυρίων δολαρίων, με ανακοίνωση του, προτείνει την επανεξέταση της εξαγοράς της Solar City, ενώ θέτει και κάποια σοβαρά θέματα προς συζήτηση.

Τα ζητήματα που τίθενται είναι ξεκάθαρα απέναντι στο πρόσωπο του Προέδρου και CEO της Tesla, καθώς ο παραπάνω όμιλος ζητάει να προστεθούν δύο ανεξάρτητοι Διευθυντές στην αυτοκινητοβιομηχανία, να γίνει διαχωρισμός του ρόλου (και του προσώπου ασφαλώς) του Προέδρου και του Διευθύνοντος Σύμβουλου (CEO) της εταιρείας. Παράλληλα, ο Όμιλος CtW προτείνει οι μέτοχοι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην εκλογή του Δ.Σ. της εταιρείας, ενώ ζητάει να απαγορευτεί άμεσα σε μέλη οικογενείας των μελών του Δ.Σ. να συμμετέχουν επίσης στο Δ.Σ. Τελευταίο “καρφί”, είναι η απαίτηση για μια ειδική επιτροπή που θα αναλύσει την συμφωνία με τη Solar City.

Και πώς βέβαια να μην “ωρύεται” ο Όμιλος CtW για αναδιάρθρωση Διοίκησης στην Tesla, τη στιγμή που η πρόταση για την εξαγορά της Solar City είναι σχεδόν ένα σκάνδαλο, εφόσον μεγαλομέτοχος και Πρόεδρος της Solar City είναι ο ίδιος ο Elon Musk, ενώ CEO είναι ένας πρώτος του ξάδερφος.

Οι μεγάλες αντιδράσεις υπάρχουν, γιατί πολλοί βλέπουν πως η εξαγορά της Solar City θα είναι επιζήμια για την Tesla, ενώ κάποιοι οικονομικοί αναλυτές, έχουν χαρακτηρίσει την τελευταία ως “κινητή καταστροφή”!

Ο Elon Μusk από την πλευρά του δηλώνει:

Προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό με τρόπο που να είναι όσο το δυνατόν δικαιότερο, και πραγματικά εξετάζουμε τι απαιτείται για να είναι όχι μόνο νομικά ορθό, αλλά και ηθικά.

Τώρα το πόσο “ηθικά σωστή” μπορεί να είναι η επιζήμια εξαγορά μιας δικής σου εταιρείας, από μια άλλη δική σου, αλλά με κίνδυνο να ζημιώσεις τους μετόχους της δεύτερης, το αφήνω στην κρίση του καθενός…

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...