Δύο πρωτότυπα φορτηγά για την Audi

Σχετικά άρθρα

Truck for Audi concept studies (39)

Η Audi είναι κυρίως γνωστή για τα σπορ αυτοκίνητα και τις πολυτελής λιμουζίνες της, αλλά δεν λείπει από τον χορό των εντυπωσιακών concept. Έτσι λοιπόν, δύο ανεξάρτητοι και φιλόδοξοι σχεδιαστές, ένωσαν τις δυνάμεις τους με σκοπό να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αυτόνομο ηλεκτρικό φορτηγό για την Audi.

Οι Artem Smirnov και Vladimir Panchenko είναι οι δημιουργοί και μας χαρίζουν δύο εκδοχές του φιλόδοξου concept. Στην πρώτη, συναντάμε ένα ηλεκτρικό φορτηγό με την δυνατότητα να κινείται αυτόνομα. Σχεδιαστικά, η πρώτη εκδοχή είναι εμφανέστατα “boxy”, με λείες και μονοκόμματες επιφάνειες. Μπορεί με μια πρώτη ματιά να μοιάζει μη αεροδυναμικό, αλλά χάρης τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως στην ανακλινόμενη πίσω αεροτομή, οι αντιστάσεις μειώνονται.

Truck for Audi concept studies (11)

Στην δεύτερη και πιστεύω ωραιότερη επιλογή, συναντάμε ένα ηλεκτρικό φορτηγό με τρακτερωτά λάστιχα. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες πάνω στο σασί, με ειδικά σχεδιασμένους ιμάντες στο χαμηλότερο δυνατό σημείο, έτσι ώστε να επιτευχθεί το χαμηλότερο δυνατό κέντρο βάρους. Πάμε στην καμπίνα, η οποία σε αυτήν την εκδοχή ξεχωρίζει. Η θέση των οδηγών βρίσκεται επάνω στην οροφή ελέγχοντας το όχημα με τιμόνια αλά Formula 1, και σε συνδυασμό με κράνη εμπνευσμένα από μαχητικά τζετ, κάνουν το εν λόγο concept, πραγματικά ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

Σίγουρα φαίνεται κάπως μη λειτουργικό, μα μην ξεχνάς πως στον κόσμο των concept όλα είναι δυνατά αρκεί να υπάρχει φαντασία και έμπνευση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...