Το ίδιο γρήγορος με τους Alonso και Button πιστεύει πως είναι ο Vandoorne

Σχετικά άρθρα

Stoffel Vandoorne

Όπως συνήθως συμβαίνει με τους Πρωταθλητές του GP2, έτσι και ο Stoffel Vandoorne έχει βλέψεις για να γίνει επίσημος οδηγός στη Formula 1. Ο Βέλγος ανήκει στο δυναμικό της McLaren, κατακτώντας τον τίτλο στο GP2 το 2015. Φέτος, χρειάστηκε να αγωνιστεί σε έναν αγώνα, στο Μπαχρέιν, προκειμένου να αντικαταστήσει τον Fernando Alonso, ύστερα από το άσχημο ατύχημα στο Αυστραλιανό Grand Prix.

Ο 24χρονος σίγουρα νιώθει αρκετά προνομιούχος που βρίσκεται κάτω από τη στέγη της McLaren, ωστόσο το βασικό για το 2017 παραμένει: να γίνει επίσημος οδηγός. Η βρετανική ομάδα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα συζητήσεις με τους οδηγούς της και ο Vandoorne στοχεύει σίγουρα στη θέση του Jenson Button, ο οποίος είναι πιθανό να αποχωρήσει από το Woking. Μάλιστα, ο Βέλγος δεν βλέπει τον λόγο να μη συμβεί η κίνηση αυτή, μιας και υποστηρίζει ότι έχει αποδείξει την ταχύτητά του.

Δεν βλέπω τον λόγο για να μην οδηγήσω σε Grand Prix της Formula 1. Πριν από μερικές ημέρες, σε ένα μονοθέσιο της Formula 1 απέδειξα ότι έχω την ίδια ταχύτητα με τους Alonso και Button. Ο κύριος στόχος είναι να βρίσκομαι στη Formula 1 την επόμενη σεζόν, αυτό δεν έχει αλλάξει. Έχω συμβόλαιο με τη McLaren και θέλω να είμαι στην ομάδα τη νέα χρονιά. Έχω περάσει πολύ χρόνο με τους μηχανικούς και νιώθω ότι έχουμε κάνει την τέλεια προετοιμασία.

Η αγωνιστική θέση στους Βρετανούς δε θεωρείται δεδομένη, γι’ αυτό και ο Vandoorne, είναι ανοιχτός και σε άλλες επιλογές, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που ενδιαφέρονται γι’ αυτόν.

Δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορώ να κάνω για να οδηγήσω τώρα. Θα ήθελα πολύ να αγωνιστώ γι’ αυτή την ομάδα, αλλά πάντα λέω ότι, αν για κάποιο λόγο δεν συμβεί, είμαι αισιόδοξος ότι υπάρχουν κι άλλες διαθέσιμες επιλογές. Νομίζω ότι όλοι ενδιαφέρονται για αυτό που κάνω τώρα. Φέτος, βλέπω τη σεζόν ως προετοιμασία για την επόμενη χρονιά και ο κύριος στόχος είναι να οδηγήσω στη Formula 1. Θα επικεντρωθώ στον ρόλο μου ως αναπληρωματικός οδηγός, αλλά έχοντας αγωνιστικό πρόγραμμα μαζί με αυτό, κάτι που σε βοηθά να μείνεις αγωνιστικά έτοιμος σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να μπεις στο μονοθέσιο.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...