Το μικρό crossover της Kia και με plug-in υβριδική έκδοση;

Σχετικά άρθρα

2013-kia-niro-concept

Η Kia έχει πλήρης γκάμα μοντέλων για το C-segment, η οποία αποτελείται από το Niro (HUV, hybrid utility vehicle), το Sportage (SUV), το Carens (MPV), το Ceed 3d/5d (Ηatch), το Ceed SW (wagon), το Cerato (Sedan), το Cerato Κoup (Coupé), το Soul (CUV) και το Soul EV (ηλεκτρικό CUV).

Αυτό το καιρό δουλεύει πάνω στον αντικαταστάτη του Rio, με την τέταρτη γενιά του μοντέλου να είναι πρακτικά έτοιμη να κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Εκτός από το κλασικό αμάξωμα του B-segment μοντέλου, η κορεάτικη φίρμα είναι πολύ πιθανό να φέρει στο μέλλον και ένα crossover συμπαγών διαστάσεων. Τουλάχιστον αυτό έδωσε να εννοηθεί ο John Kim, επικεφαλής της Kia για την Δυτική Ευρώπη, με το μοντέλο να τίθεται αντιμέτωπο με το Captur και τα επερχόμενα μοντέλα από τo VW Group.

Μηχανικά, εκτός από τους αναμενόμενους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες, το crossover που θα βασίζεται στο Rio, είναι αρκετά πιθανό να διαθέτει και plug-in hybrid έκδοση, που θα προέρχεται από το Niro. Αυτό αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.6-λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα συνολικής απόδοσης 141 ίππων και 264 Nm ροπής.

Kia Niro Concept (7)

Ακόμα είναι άγνωστο αν το μικρό crossover χρησιμοποιήσει την ίδια μπαταρία ιόντων λιθίου με το Niro, χωρητικότητας 1,56 kWh. Αν γίνει αυτό θεωρητικά θα είναι πιο οικονομικό από το Niro εξαιτίας του μικρότερου βάρους του.

Τέλος, φήμες θέλουν το μοντέλο να αποκτά και γρήγορη έκδοση. Το Rio GT θα έχει ως αντιπάλους το Polo GTI, το Fiesta ST και τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας και μηχανικά θα εφοδιάζεται με έναν 1.600αρη τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 180 ίππων.

Το νέο Rio θα κατασκευαστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα που θα μειώνει σημαντικά το βάρος, με το αυτοκίνητο να διαθέτει μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ θα προσφέρεται με πολύ καλύτερης ποιότητας υλικά στο εσωτερικό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...

Kia Tasman: Το όνομα του πρώτου pickup της εταιρίας

Η Kia ανακοίνωσε σήμερα το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup της που ετοιμάζει, το οποίο θα είναι Tasman. Αυτό είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά και...