Esteban Ocon: Πιο δύσκολο το DTM από ό,τι φανταζόμουν

Σχετικά άρθρα

#34 Esteban Ocon, Mercedes-AMG C63 DTM

O 19χρονος Esteban Ocon είναι το “φρέσκο” πρόσωπο για την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά του DTM και ήδη το παλμαρές του είναι πλούσιο σε εμπειρίες και επιτυχίες. Το 2014 κέρδισε τον Max Verstappen στην Ευρωπαϊκή Formula 3, κατέκτησε το πρωτάθλημα και πέρσι προβιβάστηκε στο GP3, στο οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής με την ομάδα της ART Grand Prix. Η Mercedes, έχοντας πίστη στις δυνατότητες του,  πήρε υπό την προστασία της το νεαρό Γάλλο στο πλαίσιο του προγράμματος εξέλιξης νέων οδηγών.

Οι επιτυχίες δε σταματάνε εδώ, ο Ocon παίρνει φέτος και “γεύση” από Formula 1, καθώς είναι ο τρίτος και αναπληρωματικός οδηγός της Renault. Το DTM ήταν για τον Γάλλο ένας λογικός προορισμός για την καριέρα του και δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που οδηγεί για λογαριασμό της Mercedes στο πρωτάθλημα, αφού πέρσι ήταν δοκιμαστής και αναπληρωματικός οδηγός για την εταιρεία από τη Στουτγάρδη.

Motorsports: DTM race Spielberg, Red Bull Ring, Saison 2016, #34 Esteban Ocon (FRA, Mercedes-AMG DTM Team ART)

Φέτος, με πλήρη συμμετοχή, τα δεδομένα και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει κι ο Γάλλος, αν και ήρθε κι ως αντικαταστάτης του νεαρότερου πρωταθλητή στην ιστορία του DTM, Pascal Wehrlein, δεν έχει δείξει ακόμη τη δυναμικότητα που ήλπιζαν οι άνθρωποι της Mercedes. Τους πρώτους του βαθμούς του κατέκτησε μόλις στον ένατο αγώνα της χρονιάς-τους 2 της ένατης θέσης- και μετρά 3 εγκαταλείψεις, 6 τερματισμούς εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας και έναν τερματισμό εντός, όπως αναφέραμε.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του αγώνα της F1 στο Hockenheim, ο Γάλλος έκανε λόγο για τη μέχρι στιγμής παρουσία του στο DTM:

Έχω υποτιμήσει τον ανταγωνισμό στο DTM, αλλά προσπαθώ να μάχομαι. Είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των τριών κατασκευαστών (Audi, Mercedes, BMW) και αρκετές διαφορές στα επιπρόσθετα βάρη που αλλάζουν συνεχώς.

Χρειάζεται να μάθω τα πάντα και να είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα. Αυτό θέλουν και οι managers μου, για αυτό και αποφάσισαν ότι το DTM είναι η καλύτερη επιλογή για να είμαι έτοιμος για την επόμενη χρονιά.

#34 Esteban Ocon, Mercedes-AMG C63 DTM, #12 Daniel Juncadella, Mercedes-AMG C 63 DTM, #36 Maxime Martin, BMW M4 DTM

Ερωτηθείς για τη μέχρι τώρα εμπειρία του στο DTM, απάντησε:

Φυσικά και περίμενα να είναι πιο εύκολο να είσαι μπροστά από τους υπόλοιπους. Αλλά, σύντομα διαπιστώνεις ότι υπάρχουν πάρα πολύ γρήγοροι οδηγοί, και, συν τοις άλλοις, μερικοί είναι και πρώην πρωταθλητές. Χρειάζεται εμπειρία, το αυτοκίνητο είναι αρκετά διαφορετικό (σ.σ απ’ το μονοθέσια) και εξαιτίας του βάρους, το να το οδηγείς απλά, δεν κάνει τη διαφορά.

Δουλεύουμε πολύ στο set up της C 63 AMG και είμαι ευτυχής που κατάφερα να πάρω τους πρώτους μου βαθμούς στο Zandvoort! Kαι ναι, μπορώ να πω ότι το διασκεδάζω πραγματικά που είμαι εδώ. Είχα την επιλογή να αγωνιστώ στο GP2, αλλά είμαι πραγματικά χαρούμενος στο DTM με το υψηλό επίπεδο και το σκληρό ανταγωνισμό.

Bonus! Onboard βόλτα στον πρώτο γύρο του δεύτερου αγώνα στο Ζandvoort με τον Maxime Martin.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...