Αμερικανός σώθηκε λόγω του Autopilot

Σχετικά άρθρα

2016-Tesla-Model-X-front-three-quarter-2.JPG

Η Tesla χρησιμοποιεί το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Autopilot σε όλα της μοντέλα και μέχρι τώρα είχαμε δει ένα θανατηφόρο ατύχημα που να σχετίζεται με αυτο, ενώ πρόσφατα έγινε ένα ατύχημα στην Κίνα με το σύστημα σε λειτουργία. Αυτή την φορά έχουμε να κάνουμε με ένα ευχάριστο περιστατικό, μιας και φαίνεται πως το σύστημα αυτή την φορά πέτυχε τον σκοπό του.

Ο 37 χρόνος Joshua Neally απέκτησε το δικό του Model X τον Ιούλιο. Από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος άρχισε να δοκιμάζει το σύστημα Autopilot και κάθε μέρα άρχιζε να του δείχνει όλο και περισσότερη εμπιστοσύνη. Στα τέλη του περασμένου μήνα, αποφάσισε να φύγει νωρίτερα από το δικηγορικό του γραφείο στο Springfield, για να πάει στο σπίτι του στο Branson. Η συγκεκριμένη διαδρομή διαρκεί 45 λεπτά αλλά εκείνη την ημέρα δεν πήγαν όλα όπως τα περίμενε.

160803_FUTURE_tesla2.jpg

Ενώ ο Joshua είχε ξεκινήσει την διαδρομή άρχισε να έχει κάποιους πόνους στην κοιλιά και το στομάχι και ένιωθε μια δυσφορία. Τότε αποφάσισε να τηλεφωνήσει στην γυναίκα του για να πάρει βοήθεια και εκείνη του έδωσε πληροφορίες για το κοντινότερο νοσοκομείο, το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν η πιο σωστή λύση.

Ο ίδιος δεν ήταν σε κατάσταση να οδηγήσει και αποφάσισε να ενεργοποιήσει το Autopilot για να χειριστεί όλες τις λειτουργίες μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο, με τον Joshua να ελέγχει μόνο το τιμόνι. Το Model X διένυσε αυτόνομα μια απόσταση 32 χιλιομέτρων μέχρι το νοσοκομείο οπού εκεί διαπιστώθηκε πως είχε υποστεί πνευμονική εμβολή. Οι γιατροί του είπαν πως ήταν πάρα πολύ τυχερός που έζησε γιατί οι πνεύμονες του θα μπορούσαν να καταρρεύσουν μετά από απόφραξη ενός αιμοφόρου αγγείου. Τελικά την ίδια μέρα πήρε εξιτήριο και πήγε στο σπίτι του για να ξεκουραστεί.

Αυτή την φορά, το σύστημα της Tesla κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τον σκοπό για τον οποίο φτιάχτηκε, αν και ο ίδιος θα μπορούσε απλά να καλέσει ένα ασθενοφόρο και να μην προκαλέσει κάποιο άλλο πρόβλημα στον ίδιο ή τους γύρω του.

ΠηγήSlate.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...