Η Volkswagen απαγορεύει το Pokemon Go λόγω φόβου κατασκοπείας

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-prohibits-playing-the-Pokémon-Go-to-their-workers

Η παγκόσμια μανία που ακούει στο όνομα Pokemon Go, οδήγησε την Volkswagen, σύμφωνα με την Bild, να ενημερώσει με email περίπου 70.000 υπαλλήλους της στη Γερμανία, πως απαγορεύεται να εγκαταστήσουν το παιχνίδι στα κινητά τους τηλέφωνα λόγω κινδύνου κατασκοπείας.

Σε παρόμοια απαγόρευση έχει προχωρήσει και το Ιράν, με την ανησυχία της VW και των υπολοίπων, να έγκειται στο γεγονός πως το Pokemon Go χρησιμοποιεί geotags, ανταλλάσει δεδομένα, ενώ φυσικά και οι κάμερες των κινητών τηλεφώνων των εργαζομένων θα μπορούσαν πιθανώς να χακαριστούν και να διαρρεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες και μυστικά της γερμανικής εταιρίας.

Στις σχετικές ειδήσεις, οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν πως όσοι πεζοί πιαστούν να περιφέρονται στους δρόμους με τα μάτια τους κολλημένα στην οθόνη του smarthphone τους, θα παίρνουν πρόστιμο 55 ευρώ. Το πρόστιμο βασίζεται στο άρθρο 7.2 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της χώρας, το οποίο αναφέρει ότι οι πεζοί δεν πρέπει να διαταράσσουν ή να προκαλούν κανένα κίνδυνο για τον εαυτό τους ή άλλους ανθρώπους που χρησιμοποιούν δημόσιους δρόμους. Οι αρχές οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή μετά από δεκάδες ατυχήματα που σχετίζονται με το εξαιρετικά δημοφιλές παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας.

Τέλος, η VW, όπως αναφέρει το Reuters, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την SMA Solar , μια εταιρία παραγωγής φωτοβολταικού εξοπλισμού, ώστε να κατασκευάσουν από κοινού οικιακό εξοπλισμό ώστε ο χρήστες να φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά τους μέσω ηλιακής ενέργειας. Η SMA Solar έχει συνεργαστεί με την Mercedes αλλά και με την Tesla και έτσι μια συνεργασία της με την VW δεν θα είναι η πρώτη της με κάποια αυτοκινητοβιομηχανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...