Θα αγόραζες ένα ολοκαίνουριο VW Golf GTI MK1 του 1979;

Σχετικά άρθρα

VW_Golf_GTI_MK1_for_sale_17

Αν δεν συγκίνησε πολλούς η μεταφορά στο 2000 για ένα ολοκαίνουριο Fiat Seicento, είμαι σίγουρος ότι ένα VW Golf GTI του 1979, σε αντίστοιχη -αν όχι καλύτερη- κατάσταση, σίγουρα είναι μια περίπτωση που δεν μπορεί να σε αφήσει ασυγκίνητο.

Όπως πολύ καλά κατάλαβες, μιλάω για το αυτοκίνητο θεσμό στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, πόσο μάλλον στην GTI έκδοση που θέσπισε τα γρήγορα hatches.

VW_Golf_GTI_MK1_for_sale_05

Το συγκεκριμένο βρισκόταν για πολλά χρόνια σε συλλογή ιδιώτη στο San Remo της Ιταλίας, και είναι φυσικά ολοκαίνουριο χωρίς καθόλου χλμ.

Μηχανικά κινούταν με έναν 1.588 κ.εκ. κινητήρα και αργότερα με έναν 1.780 κ.εκ., που απέδιδαν 110 και 115 άλογα αντίστοιχα, στις 6.100 σ.α.λ. και 140 Nm στις 5.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με τα μόλις 810 κιλά του, του χάριζε αρκετά καλές επιδόσεις για την εποχή του, κάνοντας το 0-100 χλμ/ώρα σε 9 δευτ., έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα.

VW_Golf_GTI_MK1_for_sale_12

Αποτελεί άκρως συλλεκτική περίπτωση, και ακόμα δεν έχει εκτιμηθεί η τιμή πώλησης του από την Veloce Classic and Sports Cars του Δημήτριου Σπυρόπουλου.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απήχηση του είναι εξαιρετικά μεγάλη, και έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον το μουσείο της VW, κάτι που αυτομάτως ανεβάζει κατακόρυφα την τιμή του. Πόσο; Άγνωστο, αλλά κάτι μου λέει ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει τις €40.000.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...