Η Tata χρηματοδοτεί με 6 εκατομμύρια δολάρια το Harvard για έρευνα στα αυτόνομα

Σχετικά άρθρα

tata logo

Σε πρόσφατες δηλώσεις εκπροσώπων της Jaguar-Land Rover είχε γίνει γνωστό πως η εταιρεία σχεδιάζει να θέσει σε κυκλοφορία 100 αυτόνομα οχήματα στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου ως το 2020.

Για να πετύχει αυτό το – ομολογουμένως φιλόδοξο – πλάνο, η μητρική Tata αποφάσισε να χορηγήσει με τουλάχιστον 6 εκατομμύρια δολάρια το Harvard για περαιτέρω έρευνα στον τομέα της ρομποτικής, τεχνολογίας υλικών και αισθητήρων, ώστε να επωφεληθεί η μελλοντική γενιά των Jaguar – Land Rover. Κατά πάσα πιθανότητα τα πρόσφατα γεγονότα με την κοινοπραξία Volvo-Uber να προσφέρει αυτόνομα ταξί στο Pittsburgh καθώς και την ύπαρξη αυτόνομων ταξί στη Σιγκαπούρη έχουν ασκήσει κάποια πίεση στις εταιρείες που δεν θέλουν να μείνουν πίσω από τις εξελίξεις και τις τάσεις στην αυτοκίνηση.

Τα αυτοκίνητα πλέον παρέχουν δυνατότητες μακράν πέραν της απλής μετακίνησης. Στο υπόβαθρο υπάρχει ένα ολόκληρο υπολογιστικό σύστημα που περιλαμβάνει συστήματα ενημέρωσης και διασκέδασης.

Έτσι μπορείς να πάρεις το τηλέφωνο σου και αυτόματα να το μετατρέψεις σε ένα λειτουργικό σύστημα, μπορείς να κάθεσαι σε ένα αυτόνομο αυτοκίνητο της Google, ή ακόμα και της Tata, το οποίο επικοινωνεί με τον άνθρωπο μέσω ενός interface που θα έχει εξελιχθεί από την ίδια την Tata.

δήλωσε ο Gopichand Katragadda, επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της εταιρείας.

Εκτός του Harvard, η Tata θα χορηγήσει με κεφάλαια για τον ίδιο σκοπό και το Yale, το Indian Institute of Technology Madras και τη Royal Society στην Αγγλία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...