Alonso: Η πρώτη νίκη της McLaren-Honda θα είναι τεράστιο επίτευγμα

Σχετικά άρθρα

alonso

Έχουν περάσει 3,5 χρόνια από τη στιγμή που ο Fernando Alonso ανέβηκε για τελευταία φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, όταν είχε νικήσει στον αγώνα της πατρίδας του το 2013 με τη Ferrari, και αυτό το διάστημα φαίνεται ότι θα αυξηθεί για τουλάχιστον (;) 6 μήνες, μέχρις ότου ξεκινήσει η επόμενη χρονιά, καθώς μια νίκη τη φετινή σεζόν μοιάζει απατηλό όνειρο.

Σύμφωνα με τον 35-χρονο Ισπανό, όταν έρθει αυτή για την McLaren-Honda θα συγκαταλεχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην F1, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

Ναι, η πρώτη νίκη σε αυτό το project θα είναι αρκετά μεγάλο πράγμα για όλους μας. Δε ξέρω αν θα έχω εγώ την ευκαιρία ή ο Stoffel [Vandoorne] θα έχει αυτή την ευκαιρία ή οποιοσδήποτε, αλλά όταν έρθει αυτή η μέρα, όλοι όσοι είναι εμπλεγμένοι σε αυτό το project από την πρώτη μέρα, όντας πίσω 10 δευτ. στις χειμερινές δοκιμές πέρσι και 5,8 δευτ. στην Αυστραλία στον πρώτο αγώνα τη περασμένη σεζόν και άλλα τέτοια, όταν έρθει η πρώτη νίκη θα είναι τεράστιο επίτευγμα.

Σχολιάζοντας την πρόοδο της βρετανικής ομάδας, ο Alonso συνέχισε λέγοντας:

Χρειαζόμασταν πραγματικά να δούμε αυτή τη πρόοδο. Πέρσι είχε πολύ εμπιστοσύνη στο project. Φέτος, στην αρχή είχαμε πολύ εμπιστοσύνη, κανείς δεν αμφέβαλλε για τη McLaren-Honda αργά ή γρήγορα, αλλά το να μας δούμε να ανταγωνιζόμαστε με μερικές ομάδες ήταν αδιανόητο πριν κάποιους μήνες, ή το να τερματίσουμε στο Spa μπροστά από μια Williams και μια Ferrari, ήταν κάτι που χρειαζόταν η ομάδα.

Το εργοστάσιο και όλοι στην ομάδα πλέον βλέπουν αυτή τη πρόοδο μετά τη σκληρή δουλειά τους και είναι τώρα μεγαλύτερο κίνητρο για τον καθένα, καθώς ξέρουμε ότι χρειαζόμαστε το τελευταίο βήμα.

alonso

Το συμβόλαιο του Ισπανού λήγει την ερχόμενη χρονιά και έχει θέσει ως στόχο να είναι διεκδικητής του τίτλου για το 2017, προσθέτοντας:

Όλοι μας είμαστε περισσότερο ενθουσιασμένοι, με μεγαλύτερο κίνητρο και όλοι θέλουν να έρθει η Αυστραλία της επόμενης χρονιάς, τώρα. Για να κάνουμε αυτό [το βήμα] αληθινό θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για τους επόμενους μήνες και πρέπει να επιταχύνουμε την διαδικασία, καθώς στη Formula 1 κανείς δε περιμένει για πάντα.

Τα πράγματα αλλάζουν γρήγορα. Νέοι κανονισμοί έρχονται την επόμενη χρονιά. Ίσως νέοι κανονισμοί έρθουν μετά από δύο χρόνια. Έτσι, χρειάζεται πραγματικά να επιταχύνεις ότι κάνεις στην Formula 1, επειδή δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...