H Scania δημιούργησε με 90 φορτηγά το μεγαλύτερο ρολόι του κόσμου

Σχετικά άρθρα

Scania_truck_clock_02

Μια ομάδα 90 οδηγών, οδήγησαν για 24 συνεχόμενες ώρες 14 φορτηγά της Scania, ώστε να σχηματίσουν το μεγαλύτερο ρολόι του κόσμου και να “λειτουργήσει” κανονικά για μια μέρα.

Η επιφάνεια του ρολογιού άγγιξε τα 750.000 τετραγωνικά πόδια (69.677 τ.μ.) και στόχος ήταν να καταδειχθεί το σύστημα τηλεματικής της Scania. Οι 90 οδηγοί που πήραν μέρος στην επίδειξη έπρεπε να οδηγήσουν όλο το 24ωρο ακριβώς τη σωστή ταχύτητα, με τα φορτηγά που σχημάτιζαν τον δευτεροδείκτη στην εξωτερική άκρη να έπρεπε να διατηρήσουν μια ταχύτητα ακριβώς στα 53 χλμ/ώρα, ενώ τα εσωτερικά φορτηγά μόλις 13 χλμ/ώρα.

Scania_truck_clock_03

Αντίστοιχα, τα φορτηγά που σχημάτιζαν τα λεπτά και την ώρα, έπρεπε να κινούνται σε μια εξαιρετικά ακριβή και συντονισμένη σειρά από στάσεις και εκκινήσεις. Καθ ‘όλη τη διάρκεια τα φορτηγά παρακολουθούνταν εξ’αποστάσεως μέσω του συστήματος τηλεματικής, ώστε να ελέγχεται η ταχύτητα τους, η κατανάλωση τους και η γενική κατάσταση των φορτηγών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...