Η Chevrolet Camaro έγινε 50 και το γιορτάζει με ειδική έκδοση

Σχετικά άρθρα

Chevrolet-Camaro-50th-anniversary-edition

Ήταν 29 Σεπτεμβρίου του 1966, όταν η πρώτη Camaro βγήκε από την γραμμή παραγωγής της εταιρείας και με αυτό το αυτοκίνητο η Chevrolet ήθελε να ανταγωνιστεί “το φαινόμενο” Mustang. Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια της Camaro, η Chevrolet παρουσίασε την ειδική έκδοση 50th Anniversary Edition Pack που προσφέρει ένα ειδικό πακέτο εξοπλισμού.

Η Camaro ξεκίνησε ως project το 1963 με το όνομα Panther. Την περίοδο εκείνη η Mustung έπαιζε χωρίς αντίπαλο οπότε η Chevrolet αποφάσισε να φτιάξει το αυτοκίνητο με τα ίδια χαρακτηριστικά, που ήθελε ένα κομψό σπορ κουπέ να βασίζεται πάνω σε μια φθηνή και ευρείας παραγωγής πλατφόρμα με ίδια μηχανικά μέρη και να προσφέρει άφθονα έξτρα και πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Έτσι, το 1966 παρουσιάζεται η Camaro ως μοντέλο του 1967 με τις πωλήσεις να είναι καλές αλλά όχι αρκετές για να ξεπεράσει την Mustang. Η συνέχεια είναι γνωστή με την Chevrolet να παρουσιάζει το 1970 την δεύτερη γενιά, για να ακολουθήσει το 1981 η τρίτη και το 1993 η τέταρτη γενιά.

Chevrolet-Camaro-50th-anniversary-edition3

Οι πωλήσεις άρχισαν να μειώνονται και το 2002 η εταιρεία αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή της. Αυτή ήταν μια προσωρινή απόφαση, αφού το 2006 στην έκθεση του Detroit παρουσιάστηκε η Camaro concept και ήταν πολλοί αυτοί που ήθελαν να επιστρέψει όπως και έγινε το 2009. Αυτή την φορά η Chevrolet πήγε ενάντια στην αρχική ιδέα και δεν πήρε τίποτα από το ράφι για την εξέλιξη της, για αυτό έφτιαξε την πισωκίνητη πλατφόρμα Zeta της GM με την εμφάνιση της να θυμίζει έντονα την αυθεντική Camaro του 1966. Η τωρινή έκτη γενιά παρουσιάστηκε το 2015 και βασίζεται στην νέα πλατφόρμα Alpha και είναι η καλύτερη Camaro στην ιστορία της.

Η 50th Anniversary είναι διαθέσιμη για την Camaro 2LT που φορά 2 λίτρο κινητήρα και την 2SS που φοράει τον 6,2 λίτρων V8 τόσο σε κουπέ όσο και σε κάμπριο. Το πακέτο περιλαμβάνει το ειδικό γκρι χρώμα  Nightfall Gray, με μαύρες και πορτοκαλί ρίγες, νέες 20άρες ζάντες αλουμινίου ειδικά για αυτή, γρίλια στην μάσκα με σατινέ χρωμέ διακόσμηση, πορτοκαλί δαγκάνες στα φρένα, με την καμπίνα να είναι ντυμένη σε συνδυασμό με μαύρο δέρμα και σουέντ με πορτοκαλί ραφές ενώ υπάρχουν πολλά ταμπελάκια “50th Anniversary”.

Η Chevrolet έφτιαξε μια ειδική ιστοσελίδα που διαθέτει μια διαδραστική τοιχογραφία που επιτρέπει στους επισκέπτες να ανακαλύψουν την ιστορία της Camaro, καθώς και να δει ταινίες με αναδρομή στο παλαιό μοντέλο, παλαιά διαφημιστικά σποτ και αρχειακό οπτικό υλικό για το αυτοκίνητο. Στο πλαίσιο εορτασμού των 50 χρόνων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το εργοστάσιο της εταιρείας στο Lansing Grand River στο Michigan οπού εκεί υπάρχουν 300 Camaro όλων των ηλικιών.

Ο Al Oppenheiser, επικεφαλής μηχανικός της Camaro, δήλωσε:

Οι φαν της Camaro μοιράζονται πολύ δημιουργικό πάθος για το αυτοκίνητο, πάθος για τις επιδόσεις και το styling, στοιχεία που έχουν περάσει σε κάθε γενιά. Τα 50στά γενέθλια της Camaro μας θυμίζουν την εφευρετικότητα και την αριστεία του σχεδιασμού της Chevrolet. Θέλουμε να τιμήσουμε το παρελθόν μας, δημιουργώντας ακόμα πιο συναρπαστικές και εντυπωσιακές Camaro χρόνο με το χρόνο και αυτό είναι που σκοπεύουμε να κάνουμε.

ΠηγήChevrolet

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα