H Honda είναι η αγαπημένη εταιρία των κλεφτών στις Η.Π.Α

Σχετικά άρθρα

car-theft

Σίγουρα το να σου κλέψουν το αυτοκίνητο είναι από τις καταστάσεις που εύχεσαι να μη σου τύχει και λαμβάνεις πάντα κάποια μέτρα, όταν όμως βλέπεις τα νούμερα των στατιστικών για τις κλοπές σε πιάνει λίγο το στομάχι σου από το άγχος. Μπορεί τα αντικλεπτικά συστήματα των αυτοκινήτων να εξελίσσονται αλλά ταυτόχρονα τα “τσακάλια” εξελίσσονται και αυτά και εφευρίσκουν νέους τρόπους αρπαγής.

a-car-is-stolen-every-43-seconds-in-the-usa-see-the-real-map-of-gta-111976_1

Ας μεταφερθούμε λοιπόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α και να δούμε τα στοιχεία που έδωσε το F.B.I, το υπουργείο μεταφορών και ο εθνικός οργανισμός ασφάλισης εγκλήματος (N.I.C.B) σχετικά με τις κλοπές αυτοκινήτων. Τα στοιχεία είναι από το 2014 και 2015 και μας δίνουν μια συνολική εικόνα για το ποιες περιοχές είναι οι πιο επικίνδυνες και ποια αυτοκίνητα προτιμούν οι κλέφτες. Σύμφωνα με τα νούμερα, κάθε 43 δευτερόλεπτα κλέβουν και ένα αυτοκίνητο στις Η.Π.Α. νούμερο που μπορεί να μοιάζει τρομακτικό άλλα μιλάμε για μια ολόκληρη ήπειρο με εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Η Columbia είναι η περιοχή με τις περισσότερες κλοπές και συγκεκριμένα 17,5 κλοπές ανά 1.000 ταξινομημένα οχήματα, νούμερο πολύ πάνω από το μέσο όρο, με την Ουάσινγκτον και Καλιφόρνια να ακολουθούν με 11,2 και 10,8 αντίστοιχα. Στο άλλο άκρο βρίσκεται το Vermont με μία κλοπή ανά 1.000 οχήματα ακολουθώντας το New Hampshire και το Maine με 1,5 και 1,7 κλοπές αντίστοιχα.

a-car-is-stolen-every-43-seconds-in-the-usa-see-the-real-map-of-gta_1

Όσον αφορά τις πόλεις και την επικινδυνότητα τους, το Μοντεστό της Καλιφόρνιας και το Αλμπουκέρκη του Νέου Μεξικού έρχονται πρώτα με 756 και 734 κλεμμένα οχήματα αντίστοιχα ανά 1.000 κατοίκους, ακολουθώντας αρκετές πόλεις της Καλιφόρνιας στη λίστα με τις 10 πρώτες.

a-car-is-stolen-every-43-seconds-in-the-usa-see-the-real-map-of-gta_7

Τα αυτοκίνητα που έχουν σε εκτίμηση οι κλέφτες, είναι τα Honda, με δύο μοντέλα του Ιάπωνα κατασκευαστή να φιγουράρουν στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα, πρώτο σε κλοπές είναι το Accord με 55.244 περιστατικά και ακολουθεί το Civic με 49.430 περιστατικά. Εκτός από τα Honda και τα pickup φορτηγά της Ford και της Chevrolet έχουν την τιμητική τους με 29.396 και 27.771 περιστατικά αντίστοιχα.

a-car-is-stolen-every-43-seconds-in-the-usa-see-the-real-map-of-gta_4

Το θετικό, αν μπορείς να το χαρακτηρίσεις στην όλη υπόθεση, είναι πως οι κλέφτες προτιμούν τα παλαιάς τεχνολογίας αυτοκίνητα και συγκεκριμένα χρονολογίας του 1998 και 1996 σε ποσοστό 17,7% και 15% αντίστοιχα, στοιχείο που δείχνει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των κλεφτών δεν έχουν ιδιαίτερη ‘’τεχνογνωσία’’ πάνω στις κλοπές. Πάντως οι κλοπές αυτοκινήτων στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο παρουσιάζουν μείωση με το ποσοστό την τελευταία δεκαετία να έχει μειωθεί αρκετά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...