Hamilton: Δική μου η ευθύνη για την κακή εκκίνηση

Σχετικά άρθρα

2016 Japanese Grand Prix, Sunday

Το Ιαπωνικό Grand Prix ίσως αποδειχθεί πολύ κρίσιμο για την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. Ο Lewis Hamilton έλεγε πως η πίστα της Suzuka δεν του πηγαίνει όσον αφορά την καθαρή ταχύτητα και αυτό φάνηκε όλο το 3ήμερο, ενώ χθες έχασε την pole position για 13 χιλιοστά. Σήμερα, κι ενώ ήλπιζε σε μία καλή εκκίνηση για να περάσει μπροστά, συνέβη το εντελώς αντίθετο.

Ο Βρετανός ξεκίνησε άσχημα, πέφτοντας στην 8η θέση, πράγμα που σήμαινε ότι ο μέγιστος στόχος του θα ήταν το βάθρο και όχι η νίκη. Τελικώς, ο Πρωταθλητής ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 3η θέση, έτσι είδα τη διαφορά του από τον Nico Rosberg να αυξάνεται στους 33 βαθμούς.

Το θέμα είναι τι πήγε στραβά στην εκκίνηση. Αν και υπήρξαν σκέψεις για πρόβλημα στον συμπλέκτη, ο Hamilton αναλαμβάνει την προσωπική ευθύνη, λέγοντας ότι το λάθος είναι μόνο δικό του.

Δε νομίζω ότι πραγματικά έχει να κάνει με το damp patch. Έκανα λάθος. Στη συνέχεια, ήταν δύσκολο να κερδίσω θέσεις από εκεί, αλλά έκανα το καλύτερο που μπορούσα. Απλά είχα σπινάρισμα στους τροχούς, δεν είμαι σίγουρος γιατί.

Από την αρχή της σεζόν, ο Hamilton έχει προβλήματα με τον συμπλέκτη, και ο επί κεφαλής της ομάδας, Toto Wolff, λέει πως είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός, επομένως δεν είναι εύκολο για τους οδηγούς να κάνουν ιδανικές εκκινήσεις, αλλά επισημαίνει πως οι μηχανικοί συνεχίζουν να εργάζονται πάνω στη βελτίωσή του.

Ο συμπλέκτης προφανώς δεν ήταν τέλειος όταν τον δίνουμε σ’ αυτούς. Είναι δύσκολος στον χειρισμό και προσπαθούμε να το βελτιστοποιήσουμε. Η πρώτη μας εκτίμηση είναι ότι δεν λειτούργησε καλά στην απελευθέρωση, αλλά αυτό είναι προφανώς μία υπέρ-απλούστευση. Είναι ένας σύνθετος μηχανισμός στη χρήση και δεν λειτούργησε σήμερα.

ΠηγήSky Sports

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr