Οι 10 καλύτερες αγωνιστικές στιγμές του Mark Webber

Σχετικά άρθρα

mark-webber

Ο Mark Webber ανακοίνωσε πρόσφατα την αποχώρηση του από την ενεργό αγωνιστική δράση. Μετά το τέλος του 2016, ο Mark θα αναλάβει τον ρόλο του πρεσβευτή της Porsche Motorsport. Τα καθήκοντα του θα είναι να ακολουθεί την ομάδα του σε παγκόσμια events, την παροχή συμβουλών στο τεχνικό τμήμα της Motorsport και η αναζήτηση νέων ταλαντούχων οδηγών.

Η αγωνιστική καριέρα του Webber αριθμεί πάνω από δύο δεκαετίες. Ξεκίνησε το 1991 με αγώνες kart στην Αυστραλία. Το 1995 μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο και έτρεξε στην κατηγορία Formula Ford, έπειτα Formula 3, FIA GT και τέλος στην Formula 3000. Το 2002 έκανε το ντεμπούτο του στην F1 με την ομάδα της KL Minardi Asiatech και μετά μεταφέρθηκε στην Jaguar Racing για την σεζόν 2003 – 2004. Έπειτα, το 2005 έκανε το πέρασμα του από την BMW Williams F1 μέχρι το 2007 όπου μετακόμισε στην τελευταία ομάδα όπου έκλεισε και την καριέρα του στην F1, την Red Bull. Το 2009 πέτυχε τις δυο πρώτες του νίκες στο Nurburgring και Σάο Πάολο. Το 2010 πέτυχε τις περισσότερες νίκες του σε Βαρκελώνη, Μονακό, Silverstone και Βουδαπέστη. Τις δυο τελευταίες του νίκες τις έκανε το 2012, σε Μονακό και Silverstone.

Μια από τις καλύτερες στιγμές του Mark Webber ήταν σαφώς η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής (WEC) το 2015, με τέσσερις νίκες σε  Nürburgring, Όστιν, Φούτζι και Σανγκάη. Το πλήρωμα της Porsche συμπλήρωσαν οι Timo Bernhard και Brendon Hartley.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Δες το εργοστάσιο της Xiaomi να παράγει ένα SU7 κάθε 76 δευτ.

Στα τέλη του περασμένου έτους η Xiaomi εισήλθε στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσιάζοντας το SU7. Οι παραγγελίες αυτού άνοιξαν πριν περίπου δύο εβδομάδες, με...