Η Intel επενδύει 250 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης

Σχετικά άρθρα

intel-1

Η Intel εργάζεται σε συνεργασία με τη BMW και τη Mobileye για τη κατασκευή ενός αυτόνομου αυτοκινήτου μέχρι το 2021. Στη δημοσιογραφική ενημέρωση που πήρε μέρος λίγο πριν την έναρξη της έκθεσης αυτοκινήτου του Los Angeles, η εταιρία θέλοντας να αποδείξει πως η εμπλοκή της στην αυτόνομη τεχνολογία των αυτοκινήτων είναι σοβαρή, παρουσίασε ένα μέρος από τα μελλοντικά της σχέδια. Στο δελτίου τύπου που έγινε στα πλαίσια της AutoMobility LA, η Intel ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 250 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ) τα επόμενα χρόνια για να μπορέσει η αυτόνομη οδήγηση να γίνει πραγματικότητα. Συγκεκριμένα θέλουν να επενδύσουν στους τομείς της συνδεσιμότητας, της επικοινωνίας, της “αυτό εκμάθησης” των αυτόνομων οχημάτων, της προστασίας από τους χάκερς και πάνω στα θέματα ασφαλείας που αφορούν τα αυτόνομα και την κίνηση τους στους δρόμους.

ck26wqqj9itnewr8hjij

Ο CEO της Intel, Brian Krzanich, έδωσε μία ιδέα για το που θα επενδυθούν τα χρήματα:

Σε τεχνολογίες που μέσα από το ιντερνέτ, θα φέρουν καινοτομίες στον κλάδο των μεταφορών. Σε τομείς όπου η τεχνολογία μπορεί να μειώσει άμεσα τους κινδύνους ενώ θα βελτιώσει την ασφάλεια, την κινητικότητα και την απόδοση με μικρότερο κόστος. Σε εφαρμογές που βελτιώνουν την αξιοπιστία των αυτοματοποιημένων συστημάτων οδήγησης.

Ο κλάδος των κατασκευαστών αυτοκινήτων βρίσκεται σε μια φάση μεγάλων αλλαγών, όλοι αυτοί οι αισθητήρες, οι κάμερες, οι συσκευές σόναρ και LIDAR (LIght Detection And Ranging) που εξοπλίζονται τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα χρησιμοποιούν πάνω από 4.000 GB δεδομένων κάθε μέρα και θα απαιτούν πρωτοφανή επίπεδα υπολογιστικών ικανοτήτων, ευφυΐας και συνδεσιμότητας.

intel-2

Η Intel, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τσιπ για υπολογιστές παγκοσμίως, δεν ενδιαφέρεται τόσο να “χτίσει” το δικό της αυτοκίνητο, αλλά θέλει να επικεντρωθεί στην πληροφορική και τον χειρισμό των τεράστιων όγκων δεδομένων που θα χρειάζεται να αναλύουν τα μελλοντικά αυτόνομα αυτοκίνητα.

ΠηγήIntel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...