Η Mercedes ίσως σταματήσει την εισαγωγή ντίζελ στις ΗΠΑ

Σχετικά άρθρα

Mercedes-Benz Vierzylinder Premium-Diesel, OM 654, 2016 Mercedes-Benz four cylinder premium diesel, OM 654, 2016

Οι πωλήσεις των ντίζελ αυτοκίνητων στις ΗΠΑ μειώνεται συνεχώς, για αυτό και η Mercedes σκέφτεται πολύ σοβαρά αν θα συνεχίσει να προσφέρει πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στην αμερικάνικη αγορά.

Η Mercedes αυτή την στιγμή εργάζεται με την EPA για να πάρει την πιστοποίηση σε περιορισμένο αριθμό μοντέλων ντίζελ, ώστε να ξεκινήσουν οι πωλήσεις τους στις ΗΠΑ. Μετά το σκάνδαλο dieselgate, οι διαδικασίες ελέγχουν από την EPA έχουν γίνει πιο αυστηρές, με αποτέλεσμα η Mercedes αλλά και άλλες εταιρείες έχουν σημαντικές καθυστερήσεις μέχρι να πάρουν τις πολυπόθητες πιστοποιήσεις. Βλέποντας ότι η ζήτηση για ντίζελ μοντέλα στην αγορά της Βορείου Αμερικής μειώνεται συνεχώς σε όλα τα αυτοκίνητα αλλά και τα crossover, η Mercedes αποφάσισε να διεξάγει έρευνες αγοράς ώστε η εταιρεία να πάρει την σωστή απόφαση.

Ο Matthias Muller, αντιπρόεδρος πωλήσεων και διαχείρισης προϊόντων της Mercedes-Benz, δήλωσε στο περιθώριο της έκθεσης του Λος Άντζελες:

Πρέπει να εξετάσουμε και να δούμε αν έχει νόημα να προσφέρουμε πετρελαιοκίνητα οχήματα στο μέλλον. Δεν έχουμε καταλήξει σε ένα συμπέρασμα, αλλά εμείς προφανώς πρέπει να δούμε την τάση της αγοράς ώστε να προσφέρουμε οχήματα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών. Μια θεωρητική επιλογή είναι να σταματήσουμε να προσφέρουμε ντίζελ οχήματα στις ΗΠΑ.

Προτεραιότητα της εταιρείας είναι η εξασφάλιση της πιστοποίησης από την EPA για τον V6 ντίζελ που τοποθετείται στην GLS350d καθώς και την έγκριση για τις ντίζελ εκδόσεις της GLC, GLE και C-class sedan, με την Mercedes να δηλώνει πεπεισμένη ότι θα καταφέρει να πάρει στις περισσότερες των περιπτώσεων την έγκριση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...