Τα τρόπαιά τους παρέλαβαν οι Rosberg και Mercedes

Σχετικά άρθρα

rosberg-hamilton-ricciardo

Όπως συμβαίνει τον Δεκέμβρη κάθε έτους, η Παγκόσμια Ομοσπονδία μοιράζει τα τρόπαια στους οδηγούς και τις ομάδες που πήραν μέρος στα πρωταθλήματά της. Τα βλέμματα φυσικά κάθε χρόνο πέφτουν στη Formula 1, μιας και είναι το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα στον πλανήτη και το πιο δημοφιλές.

Το πρόσωπο της βραδιά ήταν ο Nico Rosberg. Μπαίνοντας στη Formula 1 το 2006, κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, ολοκληρώνοντας τη φετινή σεζόν στην πρώτη θέση, 5 βαθμούς μπροστά από τον Lewis Hamilton. Μετά από αυτό, έσκασε η βόμβα της αποχώρησής του, κάτι που σχεδόν κανένας δεν περίμενε.

toto-wolff

Ο Hamilton αρκέστηκε στο τρόπαιο της δεύτερης θέσης, τερματίζοντας πίσω από τον πρωτοπόρο για δεύτερη φορά στην καριέρα του, μετά από το 2007. Εκτός από τον Rosberg, ο Toto Wolff πήρε για τρίτη συνεχόμενη φορά το βαρύτιμο τρόπαιο, ως ο επί κεφαλής της Mercedes. Ο Rosberg δηλώνει πολύ περήφανος για το επίτευγμά του, αλλά και για το γεγονός πως είναι το δεύτερο τρόπαιο στην οικογένεια.

Είμαι τόσο περήφανος που βρίσκομαι εδώ. Είναι πολύ έντονη περίοδος, αλλά είναι το παιδικό μου όνειρο. Όταν είδα το τρόπαιο για πρώτη φορά σήμερα, αμέσως πήγα και βρήκα τον πατέρα μου. Είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο να το μοιράζομαι μαζί του.

Ο Daniel Ricciardo ήταν χαρούμενος με την τρίτη θέση που κατέλαβε στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ το παρών έδωσε και ο Max Verstappen, προκειμένου να παραλάβει το τρόπαιο της προσπέρασης της χρονιάς (για το προσπέρασμά του στον Rosberg στη Βραζιλία), αλλά και αυτό της Προσωπικότητας της χρονιάς.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος για το 2017 Lance Stroll ήταν επίσης εκεί, αφού ο Καναδός κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ευρωπαϊκή Formula 3, κερδίζοντας τους 14 από τους 30 αγώνες.

https://www.youtube.com/watch?v=K2EnYirMxUw

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στην Alpine o David Sanchez

Η Alpine ανακοίνωσε σήμερα πως ο David Sanchez έγινε ο νέος εκτελεστικός τεχνικός διευθυντής της ομάδας, σηματοδοτώντας την επιστροφή του Γάλλου μηχανικού στο Enstone. Η...