Αυτό είναι το νέο VW Tiguan Allspace

Σχετικά άρθρα

Λίγες μέρες μετά το πρώτο teaser βλέπουμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου Tiguan Allspace, την 7-θεσια έκδοση του δημοφιλούς SUV. Το αυτοκίνητο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι η κινέζικη εκδοχή του που θα πωλείται σαν Tiguan L και με το ίδιο όνομα θα πωλείται και στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη θα πωλείται σαν Allspace.

Εμφανισιακά δεν διαφέρει και πολύ από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που είχαμε δει και είναι ένα μακρύτερο Tiguan με μεγαλύτερο μεταξόνιο, με με τις λίγες διαφορές να βρίσκονται στην μεγαλύτερη τρίτη κολόνα, τις μεγαλύτερες πίσω πόρτες και την πιο επίπεδη γραμμή οροφής. Το εσωτερικό έρχεται αυτούσιο από την απλή 5-θεσια έκδοση.

Η νέα έκδοση είναι 11 εκατοστά μεγαλύτερη σε σχέση με την απλή έκδοση που το βοηθούν να έχει ακόμα μεγαλύτερους χώρους στα πίσω καθίσματα αλλά και να προστεθεί η τρίτη σειρά. Λογικά η τρίτη σειρά θα είναι κατάλληλη μόνο για παιδιά, οπότε αν κάποιος θέλει ακόμα περισσότερους χώρους θα πρέπει να στραφεί στο μεγαλύτερο Atlas. Το μεγαλύτερο μήκος ωφέλησε το πορτ μπαγκάζ, το οποίο αν πέσουν τα καθίσματα της τρίτης σειράς θα ξεπερνά τα 615 λίτρα, ενώ αν πέσουν και τα καθίσματα της δεύτερης σειράς θα ξεπερνούν κατά πολύ τα 1655 λίτρα της απλής έκδοσης.

To Tiguan Allspace πατάει πάνω στην MQB πλατφόρμα και θα προσφέρεται με υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς ή στους τέσσερις τροχούς. Ανάλογα με τους κινητήρες θα προσφέρεται με 6-ταχυτο μηχανικό κιβώτιο και με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Στην Αμερική δεν προβλέπεται να εισαχθούν οι TDI κινητήρες.

Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει τον Ιανουάριο στην έκθεση NAIAS στο Ντιτρόιτ και τα μοντέλα που θα πωλούνται στην Αμερικάνικη αγορά θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας Puebla στο Μεξικό, ενώ τα μοντέλα που θα πωλούνται στην Κίνα θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο από την κοινοπραξία Shanghai-Volkswagen. Στην Ευρώπη ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2017. Η εταιρεία το αναφέρει ως “το πιο ευρύχωρο Tiguan που θα έχει μέχρι 7 καθίσματα”, το οποίο μπορεί να σημαίνει ότι οι επιπλέον θέσεις θα κοστίζουν έξτρα αντί να προσφέρονται στάνταρ.

ΠηγήAutoweek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Tο Σεπτέμβριο τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του VW Transporter

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Volkswagen ξεκίνησε την teasing καμπάνια του νέου Transporter (T7), για να ανακοινώσει σήμερα ότι το μοντέλο θα αποκαλυφθεί...

Η VW παρουσιάζει τα ID.3 GTX και ID.7 GTX Tourer

Τις γρήγορες GTX εκδόσεις των ID.3 και ID.7 Tourer παρουσίασε σήμερα η Volkswagen. Ξεκινώντας από το ID.3 GTX, είναι πισωκίνητο και στην έκδοση GTX...
Autoblog.gr