Δεύτερη ημέρα χθες για το Rally Dakar με τους αγωνιζόμενους να καλύπτουν τα εξοντωτικά 803 χιλιόμετρα από τη Ρεζιστένσια προς το Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν στην Αργεντινή, με τα 275 από αυτά να είναι χρονομετρημένα.

Έχοντας στείλει σαφή προειδοποίηση την προηγούμενη μέρα, λέγοντας “δεν είναι ακόμα η ώρα για γκάζι”, ο Sebastien Loeb έκρινε πως η ώρα είχε έρθει. Κόλλησε το πόδι στο πάτωμα και ολοκλήρωσε τη δεύτερη ειδική με διαφορά 1 λεπτού και 23 δευτερολέπτων από τον νικητή της προηγούμενης ημέρας, Nasser Al-Attiyah. Έτσι πήρε και τη γενική πρωτοπορία με 28 δευτερόλεπτα από τον All-Attiyah, την ώρα που ο Carlos Sainz τερμάτιζε τρίτος, παραμένοντας σε απόσταση βολής από το προαναφερθέν δίδυμο. O Loeb δήλωσε:

Ήταν μία πραγματικά πολύ γρήγορη διαδρομή αλλά δίχως οδηγικό ενδιαφέρον. Δεν είχα καθόλου μηχανικά προβλήματα αν και έπρεπε να διανύσω τα τελευταία περίπου 70 χιλιόμετρα πίσω από την σκόνη που άφηνε ο De Villiers, ο οποίος ήταν μπροστά από εμάς. Μας κόστισε λίγο χρόνο, αλλά ευτυχώς όχι κάτι σπουδαίο. Η ζέστη ήταν υποφερτή και κάποια στιγμή μπορέσαμε να σβήσουμε το κλιματισμό για να έχουμε λίγη παραπάνω ισχύ.

Στους δύο τροχούς, ο περσινός νικητής Toby Price, στάθηκε όρθιος σε μία δύσκολη ημέρα και έδειξε το δρόμο σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο. Ο Matthias Walkner τον πλαισίωσε στο 1-2 της KTM όμως στη συνέχεια έλαβε ποινή 5 λεπτών διότι έχασε την time card του, με αποτέλεσμα να πέσει 13ος. Αντίστοιχα και στη γενική κατάταξη, υποχώρησε έναντι των Paulo Goncalves και Xavier de Soultrait.

Στα Quad ήταν ο Pablo Copetti αυτός που έδωσε στους συμπατριώτες του Αργεντινούς λόγους για να πανηγυρίσουν. Τον ακολούθησε από κοντά ο Nelson Sanabria, με τον Axel Dutrie να είναι μόνο πέντε λεπτά πιο πίσω. Στα φορτηγά ταχύτερος ήταν ο MartinVan Den Brink0, ενώ στα UTV προηγείται ο Mao Ruijin.