Με την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος του WRC να απέχει μόλις δύο εβδομάδες, η Abarth θα τρέξει στο Rally Monte Carlo με το νέο της αγωνιστικό, το 124 R-GT. Με αυτό θα συμμετέχει στην κατηγορία της FIA, R-GT, κατεβάζοντας τρία αυτοκίνητα στον πρώτο αγώνα, όλα με ιδιωτικές ομάδες.

Στο ένα θα είναι ο Francois Delecour με συνοδηγό τον Dominique Savignoni, στο δεύτερο ο Fabio Andolfi με συνοδηγό τον Manuel Fenoli και στο τρίτο ο Gabriele Noberasco με συνοδηγό τον Daniele Michi. Και οι τρεις έχουν “γράψει” αρκετά χιλιόμετρα δοκιμών με το νέο ιταλικό αγωνιστικό, και δηλώνουν κατάλληλα προετοιμασμένοι για την πρώτη δοκιμασία. Για την εξέλιξη και στήσιμο του αυτοκινήτου, έδωσε πολύτιμη βοήθεια και ο Alex Fiorio.

Μηχανικά το αγωνιστικό 124 κινείται με έναν 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων, ο οποίος έχει μετατοπιστεί λίγο πιο πίσω από τον μπροστά άξονα. Η ανάρτηση είναι αγωνιστική, ρυθμιζόμενη και το αμάξωμα δέχτηκε τις κατάλληλες τροποποιήσεις για να εναρμονιστεί με τους κανονισμούς της FIA, όπως η τοποθέτηση μεταλλικής οροφής και του αγωνιστικού roll cage, αλλά και την κατάλληλη δίαιτα για να χάσει τα περιττά κιλά. Η τιμή του αυτοκινήτου υπολογίζεται γύρω στις 150.000 ευρώ.