To Silverstone μπορεί να βγει από την F1 μετά το 2019

Σχετικά άρθρα

Η ιδιοκτήτρια αρχή της πίστας του Silverstone, η λέσχη Βρετανών οδηγών αγώνων (BRDC), ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ενεργοποιήσει μια ρήτρα και να διακόψει την διεξαγωγή του Βρετανικού Grand Prix.

Η ρήτρα επιτρέπει στο Silverstone τον τερματισμό της συμφωνία μετά το 2019, αλλά υποχρεώνει να ενημερώσει τον Bernie Ecclestone από τον φετινό αγώνα. Η παρουσία της ρήτρας είναι γνωστή ότι υπάρχει αρκετά χρόνια, αλλά τώρα έρχεται στο προσκήνιο εξαιτίας του υπερβολικού κόστους που απαιτεί η διεξαγωγή του GP σε ετήσια βάση, κάνοντας την απειλή ενεργοποίησης της ρήτρας αρκετά ρεαλιστική.

Ο διευθύνων σύμβουλος του BRDC, John Grant, σε επιστολή του προς τα μέλη, που στάλθηκε πριν από τα Χριστούγεννα, και διέρρευσε τώρα από το ITV, αναφέρει:

Το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να διατηρήσει το Βρετανικό GP στο Silverstone για πολλά χρόνια, αλλά μόνο αν έχει νόημα να το πράξει. Και εμείς πρέπει να προστατεύσουμε τη λέσχη μας ενάντια στο δυνητικά καταστροφικό κίνδυνο από δύο κακά έτη.

Χωρίς κάποια αλλαγή στην οικονομική εξίσωση, ο κίνδυνος και η μη απόδοση κερδών είναι πιθανά, και έτσι διερευνούμε διάφορους τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να αλλάξει. Μεταξύ άλλων εναλλακτικών λύσεων, το διοικητικό συμβούλιο εξετάζει αν θα πρέπει να ειδοποιήσει πριν από τον φετινό αγώνα (όπως απαιτείται) για την πρόθεσή μας να ενεργοποιήσουμε τη ρήτρα στη σύμβαση μας στο τέλος του 2019. Αυτό δεν είναι μια απλή απόφαση, και εμείς θα συνεκτιμήσουμε πλήρως όλες τις συνέπειες πριν καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα μέχρι τα μέσα του έτους.

Να θυμίσω ότι το BRDC υπέγραψε μια συμφωνία διεξαγωγής του αγώνα για 17 χρόνια, στο Silverstone, αλλά το αυξανόμενο κόστος του 5% σε κυλιόμενη κλίμακα, που δημιουργείται από τις συμφωνίες του Ecclestone, βάζει σε δεύτερες σκέψεις τον αγώνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του BRDC, Derek Warwick, δήλωσε:

Στο τέλος της ημέρας, αν δεν μπορείς να το αντέξεις οικονομικά, δεν μπορείς να το αντέξεις. Έχουμε υποστηρίξει το Βρετανικό Grand Prix για πολλά χρόνια, χωρίς κανενός είδους υποστήριξη τρίτων ή την υποστήριξη της κυβέρνησης.

Έχουμε δαπανήσει πάνω από 50 εκατ. λίρες για την ανακαίνιση και οικοδόμηση του Wing, αλλάζοντας την πίστα, και κάναμε ότι ήθελε ο Bernie, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τον αγώνα. Αλλά τώρα είμαστε σε μια κατάσταση όπου το κυλιόμενο κόστος έχει γίνει πάρα πολύ ακριβό για εμάς.

Από την άλλη, ο Ecclestone δεν δείχνει να “ιδρώνει” το αυτί του, τονίζοντας:

Αν θέλουν να ενεργοποιήσουν την ρήτρα, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’αυτό. Δύο άλλες πίστες έχουν επικοινωνήσει με εμάς και θέλουν να διεξάγουν το βρετανικό αγώνα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θέλουμε να έχουμε έναν αγώνα στην Μεγάλη Βρετανία. Όσον αφορά το Silverstone, δεν είναι στα χέρια μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...