Επίσημο: Honda Odyssey 2018

Σχετικά άρθρα

Η Honda μετά από μόλις ένα teaser, παρουσίασε πριν λίγα λεπτά την πέμπτη γενιά του Odyssey, το οποίο κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Detroit και θα μπει στην αμερικάνικες αντιπροσωπείες από την ερχόμενη άνοιξη.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το νέο μοντέλο δεν διαφέρει ριζικά σε σχέση με το απερχόμενο, με την ιαπωνική εταιρία να επιλέγει μια εξελικτική επιλογή. Παρόλα αυτά, το πολυμορφικό διαθέτει στοιχεία που υπάρχουν στα νέο Civic και Pilot, ενώ διαθέτει LED φωτιστικά εμπρός και πίσω σώματα. Για πρώτη φορά, όμως, βλέπουμε την πίσω κολόνα να έχει “αιωρούμεν0” σχεδιασμό, ενώ η έντονη γραμμή που διατρέχει το προφίλ του αμαξώματος, χαρίζει στο αυτοκίνητο μια πιο κομψή εμφάνιση.

Το εσωτερικό, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 8 άτομα, σε διάταξη 2/3/3, ενώ κάθε κάθισμα μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα. Η κεντρική κονσόλα και οι πόρτες κάνουν χρήση ποιοτικών υλικών. Ο πίνακας οργάνων αποτελείται από μια οθόνη 7 ιντσών, ενώ στο κέντρο της κονσόλας υπάρχει μια οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Display Audio. Αυτό προσφέρει, για πρώτη φορά, συνδεσιμότητα με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ διαθέτει “φυσικό” διακόπτη για την ρύθμιση της έντασης. Ακόμα, διαθέτει σύνδεση στο internet με 4G LTE, Wi-Fi, ενώ έχει αρκετές USB θύρες.

Ο οδηγός έχει στην διάθεση του τα συστήματα CabinWatch και CabinTalk, όπου του επιτρέπουν να επικοινωνεί με τους επιβάτες της δεύτερης και τρίτης σειράς καθισμάτων, χρησιμοποιώντας κάμερες και ηχεία. Το σύστημα ψυχαγωγίας των πίσω επιβατών διαθέτει μια οθόνη 10,2 ιντσών, που ενσωματώνει πολλές εφαρμογές, καθώς μια νέα “How Much Farther?”, ώστε να μπορούν να ελέγχουν πόσο μακριά είναι τα ταξίδια τους.

Ένα επιπλέον δυνατό σημείο του νέου Odyssey είναι η εξαιρετικά ήσυχη καμπίνα, καθώς διαθέτει τριπλή ηχομόνωση στις πόρτες, ενώ τα εμπρός και πλαϊνά κρύσταλλα έχουν ακουστική μόνωση. Επιπλέον μονώσεις υπάρχουν στο πάτωμα, στον “καθρέφτη” ανάμεσα στην μηχανή και την καμπίνα των επιβατών, καθώς και στα φτερά, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει το σύστημα Active Sound Control.

Μηχανικά, το νέο Odyssey κινείται από τον 3,5-λίτρων V6 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 280 άλογα (+32 από την προηγούμενη γενιά). Συνδυάζεται με ένα 9 ή 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την Honda να μην σκοπεύει να βγάλει μια plug-in υβριδική έκδοση, ώστε να αντιταχθεί στο αντίστοιχο Pacifica.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Η Honda ανακαλεί 427.382 CR-V

Η Honda ανακαλεί 427.382 οχήματα CR-V που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2018 και 2022 επειδή μια ασφάλεια που λείπει στο καλώδιο της μπαταρίας 12 volt μπορεί...

Νέο προωθητικό πρόγραμμα Honda Dream Offers

Με την παρουσίαση της νέας γενιάς CR-V και των ολοκαίνουργιων ZR-V και e:Ny1, η Honda στην Ελλάδα παρουσιάζει το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Honda Dream...