Ο CEO της Volvo στις Η.Π.Α. πιστεύει ότι τα sport wagons θα επιστρέψουν

Σχετικά άρθρα

Η Ευρωπαϊκή αγορά είναι από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως σε προτίμηση σε station wagons και sport wagons αυτοκίνητα, και στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης. Οι Σουηδοί κατασκευαστές, Volvo και Saab, με τη σειρά τους έχουν παράδοση σε τέτοιου τύπου αυτοκίνητα και μπορεί η Saab να έχει “πεθάνει”, η Volvo όμως είναι σε άνθηση. Τα τελευταία χρόνια τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν κλέψει τα crossovers και τα SUVs και ειδικά στην Αμερική τα καινούρια station wagons είναι είδος υπό εξαφάνιση. Ο CEO της Volvo στις ΗΠΑ, Lex Kerssemakers, έχει όμως άλλη γνώμη και πιστεύει πως το αγοραστικό κοινό θα επανέλθει σιγά σιγά στα station wagon οχήματα.

Σίγουρα πιστεύουμε ότι η κατηγορία των SUV θα αυξηθεί περαιτέρω, αυτός είναι και ο λόγος που κατασκευάσαμε το XC90, θα παρουσιάσουμε το νέο XC60, και έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι ετοιμάζουμε το XC40, ένα μικρό SUV. Αυτοκίνητα όμως όπως το V90 είναι η κληρονομιά μας και εκεί είμαστε ισχυροί. Έχει αρκετά ψηλή θέση οδήγησης και είναι οικονομικό, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην το αγοράσουν.

Επισήμανε πως είναι δύσκολο να προβλεφθεί κάτι τέτοιο αλλά αναμένεται μια αύξηση καθώς πάντα θα υπάρχει ζήτηση για αυτοκίνητα που έχουν χαμηλή θέση οδήγησης και η Volvo θα πρέπει να προσφέρει ένα υγιές μείγμα για να είναι ανταγωνιστική στην αγορά.

Βλέπω τα sport wagon να επιστρέφουν. Οι άνθρωποι ψάχνουν για κομψά αυτοκίνητα. Μπορείτε να δείτε ότι τα SUVs γίνονται ολοένα και πιο κομψά, βλέπουμε coupe-SUVs και η μεταπήδηση από τα coupe SUVs και τα χαμηλά SUVs στα sport wagon μπορεί να γίνει εύκολα.

Στη συνέχεια θέλοντας να τεκμηριώσει περαιτέρω την άποψη του πρόσθεσε.

Ο λόγος που η γενιά μου δεν αγοράζει station wagon είναι γιατί έχουμε μεγαλώσει σε τέτοια αυτοκίνητα. Γι’ αυτό προτιμάμε τα πολυμορφικά και τώρα πάμε στα SUVs. Αλλά υπάρχουν οι νέες γενιές που έρχονται από πίσω και δεν έχουν μπει ποτέ σε ένα sport wagon. Αυτοί θα πάνε κόντρα στα γούστα των γονιών τους επειδή έχουν μεγαλώσει με τα SUVs. Αν το δει λογικά κανείς από ψυχολογική σκοπιά τα sport wagon πρέπει να επιστρέψουν.

H Σουηδική εταιρία θέλει να είναι έτοιμη με τα V60, V60 Polestar και V90s, έχει προσθέσει ήδη περισσότερα station wagon στη αγορά των Η.Π.Α, και το Volvo V90 Cross Country θα είναι διαθέσιμο στους αντιπροσώπους όλης της χώρας.

Στην Ευρώπη τα sport wagon έχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά και δεν βλέπω κανέναν λόγο για τον οποίο η Αμερικάνικη αγορά να μην επιστρέψει σε αυτά.

Σαν τρόπος σκέψης δεν είναι και μακριά από την ψυχολογία του καταναλωτή. Μόδα είναι και το αυτοκίνητο και ως γνωστό η μόδα κάνει κύκλους οπότε το θέμα δεν είναι τόσο το αν θα ξαναγίνουν δημοφιλή τα sport wagon αλλά το πότε.

Πηγήmotor1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Heico Sportiv βελτιώνει το Volvo EX30

O γερμανικός βελτιωτικός οίκος Heico Sportiv παρουσίασε το οπτικό πακέτο αναβάθμισης για το Volvo EX30, το οποίο αποτελείται από αεροδυναμικά ένθετα στους εμπρός και...

Οριστικό τέλος του diesel για τη Volvo, μετά από 45 χρόνια

Η Volvo τελείωσε με τους diesel κινητήρες. Η 45χρονη σχέση της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας με το εν λόγω καύσιμο -το οποίο αντιπροσώπευε το ήμισυ των...

Επίσημο: Κοινοπραξία Renault και Volvo για ηλεκτρικά βαν

Στα μέσα του περσινού καλοκαιριού, ο Όμιλος της Renault και ο αντίστοιχος της Geely ίδρυσαν κοινοπραξία για την ανάπτυξη υβριδικών και κινητήρων εσωτερικής καύσης. Επιπλέον,...

Η Volvo μειώνει το μερίδιο της στην Polestar

Η Volvo ανακοίνωσε πως σκοπεύει να διανείμει στους μετόχους της το 62,7% του μεριδίου της στην Polestar Automotive Holding, αξίας 9,5 δισεκατομμυρίων κορωνών (850...