Το Honda Civic επιστρέφει στην Ιαπωνία

Σχετικά άρθρα

Στις 11 Ιουλίου του 1972 το Honda Civic παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό και από τότε η μοίρα του έμελλε να γίνει ένα από τα πιο εμπορικά αυτοκίνητα στον κόσμο, έχοντας πουλήσει μέχρι σήμερα περίπου 24 εκατομμύρια μονάδες, ξεπερνώντας το Ford Escort (περίπου 20 εκατομμύρια) και την πρώτη γενιά Volkswagen Beetle (περίπου 21,5 εκατομμύρια). Τα μόνα μοντέλα αυτοκινήτων που πουλάνε περισσότερο από το Civic είναι τα Ford F-Series pickup και φυσικά το Toyota Corolla. Μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει τόσο πολύ το Ιαπωνικό μοντέλο, παρόλα αυτά στην πατρίδα του την τελευταία φορά που πωλήθηκε αυτοκίνητο που είχε το όνομα Civic ήταν το 2011 καθώς η Honda αποφάσισε, το Νοέμβριο του 2010, να καταργήσει σταδιακά το Civic από την εγχώρια αγορά, επειδή οι πελάτες μετατοπίστηκαν προς τα minivans και τα sub-compact τύπου αυτοκίνητα.

Μετά από την εξαετή απουσία του το Civic ετοιμάζεται να επιστρέψει όπως όλα δείχνουν στην πατρίδα του. Στελέχη της Honda, στο φετινό Τόκιο Auto Salon, ανακοίνωσαν ότι το Civic επιστρέφει στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου σε εκδόσεις Sedan, Hatchback και Type R. Η ημερομηνία έναρξης της παραγωγής για την Ιαπωνία ορίστηκε το καλοκαίρι του 2017 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Honda στη Saitama. Το Type R και η Hatchback έκδοση θα κατασκευάζονται εκτός Ιαπωνίας και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο του Swindon, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Ιαπωνικών προδιαγραφών Civic θα φοράει έναν 1.500 κ.εκ. VTEC Turbo κινητήρα απόδοσης 174 ίππων στις 6.000 στροφές το λεπτό και θα έχει ροπή 219 Nm που θα είναι διαθέσιμη από τις 1.700 στροφές το λεπτό. Η κίνηση στους τροχούς θα δίνεται μέσο ενός CVT αυτόματου κιβωτίου, όσο για το αν θα υπάρξει και μηχανικό κιβώτιο σε αυτή την έκδοση, η Honda δεν έχει κάνει καμιά ανακοίνωση.

Το Honda Civic Type R μοντέλο του 2017 που θα ξεκινήσει τις πωλήσεις στην Αμερική το 2018, θα έχει αποκλειστικά ένα εξάρι χειροκίνητο κιβώτιο και ο κινητήρας, αν και δεν είναι 100% σίγουρο ακόμα, θα είναι ένας αναβαθμισμένος 2.000 κ.εκ. VTEC Turbo K20C1 κινητήρας που φοράει και το τωρινό μοντέλο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...