Λίγος καιρός απομένει μέχρις ότου το νεοσύστατο ενιαίο πρωτάθλημα Electric GT World Series να ξεκινήσει μέσα στο έτος, και σήμερα θα δούμε το πόσο γρήγορο είναι στην πίστα το αγωνιστικό Tesla Model S, το οποίο είναι σε θέση να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,1 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 250 χλμ/ώρα.

Το αγωνιστικό βασίζεται στην δυνατότερη έκδοση του ηλεκτρικού αμερικάνικου αυτοκινήτου, το P100D, αλλά έχει κάνει εντατική δίαιτα, ώστε να χάσει συνολικά 500 κιλά, ενώ φυσικά διαθέτει το απαραίτητο roll-cage, αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα. Οι ηλεκτροκινητήρες του αποδίδουν 778 άλογα και 995 Nm.

Οι 10 ομάδες θα συμμετέχουν με 2 αυτοκίνητα η κάθε μια, με όλα τα αγωνιστικά να είναι πανομοιότυπα. Αυτές θα συναγωνιστούν σε επτά πίστες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, και την για ώρα έχουν επιβεβαιωθεί οι πίστες της Βαρκελώνης, του Donington, του Mugello, του Nürburgring, και του Εστορίλ, καθώς και άλλων στην Αμερική. Κάθε αγώνες θα αποτελείται από μια περίοδο δοκιμών 20 λεπτών, μια περίοδο κατατακτηρίων 30 λεπτών και δύο αγώνες 60 χλμ.