Η Saab εδώ και καιρό δεν βρίσκεται στην ζωή αλλά ο νέος ιδιοκτήτης της η Κινέζικη NEVS κάνει προσπάθειες να την επαναφέρει στην ζωή. Τα νέα Saab που δεν θα λέγονται Saab θα είναι ηλεκτρικά και η NEVS κατάφερε να πάρει έγκριση να ξεκινήσει να κατασκευάσει τα ηλεκτρικά οχήματα σε ένα εργοστάσιο παραγωγής στην πόλη Tianjin στην Κίνα. Η έγκριση δόθηκε από την Κινέζικη Εθνική Επιτροπή Μεταρρύθμισης και Ανάπτυξης (NDRC) που δίνει την έγκριση για να κατασκευαστούν ηλεκτρικά οχήματα στην Κίνα. Έτσι, η NEVS γίνεται η πρώτη εταιρεία που έχει επενδυτές που δεν είναι μόνο Κινέζοι, που χορηγείται μια τέτοια άδεια κατασκευής από την NDRC.

Ο Kai Johan Jiang, πρόεδρος της NEVS δήλωσε:

Είμαι πολύ ευγνώμων για την έγκριση που πήραμε για την άδεια παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο για την NEVS, η οποία βασίζεται στα 70 χρόνια μακράς ιστορίας της Saab. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του οράματος μας για οχήματα με ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Το εργοστάσιο αναμένεται να είναι έτοιμο αργότερα μέσα στην χρονιά και να ξεκινήσει την λειτουργία του στα τέλη του 2017 με ικανότητα παραγωγής 200,000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων ετησίως. Η βιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στην Κίνα και η NEVS σχεδιάζει να αναπτύξει νέα ηλεκτρικά οχήματα και υπηρεσίες κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Κίνα να αποτελεί την πρώτη και πιο απαιτητική αγορά για τα επόμενα χρόνια. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι να παραδώσει τα πρώτα 150,000 ηλεκτρικά Saab 9-3 στην Κινέζικη εταιρεία Panda New Energy που παρέχει ηλεκτρικά οχήματα μέσω leasing