DTM 2017: H Mercedes ήθελε τον Rosenqvist και για το 2017

Σχετικά άρθρα

Ο Σουηδός Felix Rosenqvist, όπως θυμόμαστε, κλήθηκε να αντικαταστήσει στην ομάδα της Mercedes στο DTM τον Esteban Ocon, που έκανε το μεγάλο βήμα στην Formula 1, στη χρεοκοπημένη, πια, Manor F1. Στο διάστημα των οκτώ αγώνων που πρόλαβε να συμμετάσχει, αφήσει θετικότατες εντυπώσεις και θα περιμέναμε η Mercedes να του εμπιστευτεί μια από τις έξι θέσεις στο grid του φετινού πρωταθλήματος.

Όμως, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, η Mercedes ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη τους έξι οδηγούς της και πλέον, ο Σουηδός θα βλέπει από την τηλεόραση, όποτε προλαβαίνει, τις προσπάθειες των πρώην συναθλητών του στο DTM.

Φέτος, το πρόγραμμα για τον Rosenqvist έχει πρωτίστως Formula E, καθώς ήδη με την ομάδα της Mahindra ανέβηκε στο βάθρο μόλις στο δεύτερο αγώνα του στο πρωτάθλημα. Ας δούμε τι ανέφερε σε συνέντευξη του σχετικά με τις εμπειρίες που αποκόμισε στο DTM και για τη νέα πρόκληση της Formula E:

Aπόλαυσα τους αγώνες στο DTM και έμαθα πάρα πολλά αγωνιζόμενος με έναν κορυφαίο κατασκευαστή.

Ήταν ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα, αλλά στο τέλος ήταν αδύνατο να συνδυάσω τις υποχρεώσεις μου στη Formula E με το DTM.

Μέχρι στιγμής, είμαι αφοσιωμένος στην Formula Ε και είναι η μόνη προγραμματισμένη μου εμπλοκή.

Μπορεί να θέλει να επικεντρώσει τις δυνάμεις του στην ομάδα της Μahindra, αλλά μέσω του manager του, Stefan Johansson, φάνηκε να εννοηθεί ότι ο Σουηδός δε θα πει όχι σε μια πρόταση ομάδας που αγωνίζεται στην LMP2 κατηγορία. Ωστόσο, ο ίδιος απάντησε:

Είναι αρκετά νωρίς για να μιλάω για κάτι άλλο. Ο κύριος στόχος μου είναι η Formula E, αλλά, αν μπορώ να κάνω κάτι μεταξύ των αγώνων του πρωταθλήματος, θα ήμουν επίσης χαρούμενος, ωστόσο, προτεραιότητά μου είναι η ομάδα της Mahindra.

Η αλήθεια είναι ότι η Mercedes ήθελε να συνεχιστεί και φέτος η συνεργασία με τον νεαρό, ταλαντούχο οδηγό. Ο πιο αρμόδιος σε αυτήν την περίπτωση, ο αγωνιστικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας στο DTM, Ullrich Fritz, μόνο με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Rosenqvist:

O Felix μας εντυπωσίασε πολύ πέρσι και πραγματικά θα μας άρεσε να δουλέψουμε μαζί και για το 2017. Όμως, η απόφαση να μην αγωνιστεί στο φετινό πρωτάθλημα πάρθηκε με γνώμονα τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα της Formula E, καθώς, δύο γύροι πρωταθλήματος του DTM συμπίπτουν την ίδια ημερομηνία με το αντίστοιχο της Formula E.

Βλέποντας τις επιδόσεις του στους πρώτους αγώνες και το γεγονός ότι θέτει τις βάσεις να είναι ένας σοβαρός διεκδικητής του τίτλου στη Formula E, αποφασίσαμε ότι δεν έχει νόημα να αγωνίζεται και στα δύο πρωταθλήματα.

Ασφαλώς και θα παρακολουθούμε τον Felix στο νέο πρωτάθλημα και του ευχόμαστε τα καλύτερα.

Για το 2017, θα τον δούμε ως οδηγό εξέλιξης στη Prema Formula 3, το ρόλο δηλαδή που είχε και το 2016, τη χρονιά που ο Lance Stroll, οδηγός πλέον της Williams F1, κατέκτησε τον τίτλο.

Μ’αρέσει να συνεργάζομαι με τους ανθρώπους της Prema, και πραγματικά, το να συμμετέχω με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να είμαι μηχανικός, στο τέλος καταλαβαίνω αρκετά πράγματα ως προς το τι συμβαίνει κάθε φορά με το μονοθέσιο και τον οδηγό.

Πιστεύω ότι ο Lance θα τα πάει καλά φέτος. Είναι έτοιμος για την πρόκληση, μαθαίνει γρήγορα, έχει το κίνητρο έχοντας κάνει καλή προετοιμασία. Είμαι πεπεισμένος ότι θα αποτελέσει την έκπληξη και θα κάνει σίγουρα καλή πορεία στην πρώτη του χρονιά στην F1.

Να θυμίσουμε ότι οι κινητήρες των αγωνιστικών θα πάρουν πάλι μπροστά στο πρώτο επίσημο τεστ για το 2017 που θα διεξαχθεί από τις 20 έως και τις 24 Φεβρουαρίου στην πίστα του Portimao.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...