Με το που μπήκε το 2017, οι αρχές της Νότιου Κορέας ανακοίνωσαν την απαγόρευση πωλήσεων και κυκλοφορίας 10 μοντέλων της BMW, της Nissan και της Porsche, αλλά και την επιβολή προστίμων στις τρεις εταιρίες, καθώς μετά από έρευνα, εντόπισαν πλαστά πιστοποιητικά σχετικά με τα τεστ εκπομπών ρύπων.

Πιο συγκεκριμένα, για το Nissan Qashqai, η κυβέρνηση της Ν. Κορέας κατηγόρησε τη Nissan για παραποίηση των στοιχείων εκπομπών ρύπων στο Qashqai, εντοπίζοντας μια συσκευή μείωσης ρύπων η οποία στο Qashqai έκλεινε όταν η θερμοκρασία του κινητήρα έφτανε του 35 βαθμούς Κελσίου, την ώρα που σε άλλα οχήματα, κλείνει όταν η θερμοκρασία [του κινητήρα] φτάσει τους 50 βαθμούς, προκειμένου να μην υπερθερμανθεί ο κινητήρας.

Σήμερα, ανώτατο δικαστήριο της χώρας, συντασσόμενο με την κυβέρνηση, αποφάνθηκε κατά της Nissan στις παραπάνω κατηγορίες, επιβεβαιώνοντας ότι η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε τη λεγόμενη συσκευή στο Qashqai. Η Nissan μήνυσε το υπουργείο περιβάλλοντος της Νοτίου Κορέας το περασμένο έτος, μετά τις κατηγορίες του πρώτου.

Το δικαστήριο αναφέρει ότι η Nissan χρησιμοποίησε τη συσκευή για να απενεργοποιήσει το σύστημα μείωσης των εκπομπών της στο Qashqai υπό κανονική οδήγηση, η οποία οδήγησε στην υπέρβαση εκπομπών οξειδίων του αζώτου (NOx). Από την πλευρά της, η Nissan δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι λυπηρή, λέγοντας:

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας, και δεν έχουμε χρησιμοποιήσει κάποιο παράνομο μηχανισμό στα αυτοκίνητα μας. Θα εξετάσουμε τα πιθανά μέτρα.

Τα Qashqai που κυκλοφορούν στην Ν.Κορέα παράγονται στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland, της Αγγλία, και χρησιμοποιούν τον 1.6-λιτρων dCi 130 πετρελαιοκινητήρα, της Renault.