Με την παραγωγή και τις πωλήσεις του Ampera-e να έχουν ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, η Opel μας δείχνει το πως κατασκευάζεται το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της, που δεν είναι τίποτα άλλο, από την ευρωπαϊκής έκδοσης του Chevrolet Bolt. Η παραγωγή του γίνεται στο εργοστάσιο Orion στο Μίσιγκαν, εκεί όπου κατασκευάζεται και το Chevrolet Bolt.

Το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 520 χλμ σύμφωνα με τον κύκλο NEDC. Σε πραγματικές συνθήκες, παράγοντες όπως τα χαρακτηριστικά του δρόμου, οι καιρικές συνθήκες, το οδηγικό στυλ ή το πρόσθετο φορτίο επηρεάζουν την αυτονομία. Γι’ αυτό η Opel δοκίμασε το Ampera-e κατά προσέγγιση σύμφωνα με το προφίλ ταχύτητας που ορίζει ο κύκλος WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) όπου και η αυτονομία ανήλθε στα 380 χλμ.

Οι επιδόσεις του ηλεκτροκινητήρα ισοδυναμούν με 150 kW/204 άλογα me 360 Nm ροπής, με το συμπαγές ηλεκτρικό αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0 στα 50 χλμ/ώρα σε 3,2 δευτ, τα 80-120 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, τα 0-100 χλμ/ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 150 χλμ/ώρα.

Και καθώς οι μεγάλες μπαταρίες χωρητικότητας 60 kWh είναι ενσωματωμένες στο κάτω τμήμα του αμαξώματος, το αυτοκίνητο προσφέρει επίσης άφθονο χώρο για πέντε επιβάτες και χώρο αποσκευών επιπέδου 5θυρου συμπαγούς μοντέλου. Επιπλέον, το Ampera-e διαθέτει εξαιρετική ψηφιακή συνδεσιμότητα χάρη στο Opel OnStar και την ενσωμάτωση smartphone.