Στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού και μετά από έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων που πήραν φωτιά, η General Motors ανακοίνωσε πως ανακαλεί όλα τα Chevrolet Bolt, Bolt EUV και Opel Ampera-e, που κατασκευάστηκαν από το 2016 μέχρι τη στιγμή της ανάκλησης.

Ο λόγος -φυσικά- ήταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με την αιτία της ανάκλησης να ήταν οι ελαττωματικές μπαταρίες, παραγωγής LG Chem. Επιπλέον, η αμερικάνικη εταιρία σταμάτησε την παραγωγή των μοντέλων, ενώ έδωσε οδηγία στους αντιπροσώπους της να μην δέχονται νέες παραγγελίες για αυτά.

Χθες, η General Motors ανακοίνωσε ότι το Bolt θα επιστρέψει στις γραμμές συναρμολόγησης στις 4 Απριλίου του 2022, του εργοστασίου της στο Orion Township του Michigan. Μέχρι τότε, η παραγωγή του μοντέλου θα παραμείνει σε αδράνεια, και με αυτόν τον τρόπο η αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορεί να συνεχίσει να αντικαθιστά τις μπαταρίες στα ανακληθέντα οχήματα.

Ο αριθμός των τελευταίων αγγίζει τα 141.685 αυτοκίνητα, με την LG να κάνει γνωστό πως θα πληρώσει 1,9 δισ. δολάρια σε αποζημιώσεις την GM. Τέλος, η GM έχει κάνει γνωστό ότι οι νέες μπαταρίες θα συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών/100.000 μίλια (160.934 χλμ).